fbpx

Le kaj bo Hrvate spametovalo? Poglejte kam selijo sporne zabave!

Foto: IG

Pred tednom dni je Hraška sprejela sklep, da lahko lokali in nočni klubi obratujejo le do polnoči. Štab civilne zaščite je sicer hrvaškim klubom in lokalom prepovedal obratovanje po polnoči, a so le ti našli način, kako se zabavati naprej.

Zabave so preselili s kopnega na morje

Na Hrvaškem Pagu, kljub sprejetemu sklepu, nadaljujejo z zabavami. V Zadru pa so zabave preselili s kopnega na morje.

Lastnika dveh zadrskih klubov sta namreč najela barke in poskrbela za “plavajoči klub”, poroča portal Zadarski.hr. “Spoštujemo ukrepe, ampak moramo zaslužiti,” sta povedala za medij, poroča Siol.net.

Foto: Facebook

“Koronavirus je treba ustaviti zaradi vseh ljudi, a ukrepi, ki so bili sprejeti, so najbolj ogrozili gostince, ki poskušamo zdaj nekako delati,” je zamisel o “ladjicah zabav” pojasnil Pjerino Bebić, solastnik večjega zadrskega kluba.

Le kaj bo Hrvate spametovalo?

Na t.i. “pary ladijah” so sprejeli zgolj ukrep omejitve števila obiskovalcev, razkuževanje rok, merjenje temperature in ukrep obveznega vodenja seznamov. Po številnih opozorilih hrvaških epidemiologov, pa bi morali zabave, ki so kljub strogim pravilom pogosto ušle izpod nadzora, prepovedani ali pa vsaj omejiti.

Bebić upa, da bo prihajajoči konec tedna prinesel čim več dobička, saj naj bi štab Civilne zaščite v ponedeljek spet sprejemal nove odločitve o delovnem času barov in klubov.

Utrip Ljubljane