Le še vprašanje časa, kdaj bodo našim otrokom svetovali rezanje spolovil

Datum:

Amy Schneider – moški, ki se identificira kot ženska – V svojih spominih, ki naj bi izšli ta teden zagovarja postopke spreminjanja spola pri otrocih in pravi, da rešujejo življenja. Takšni pogledi na spolno disforijo pa niso nič posebnega niti v Evropski uniji in Sloveniji. 

V knjigi Schneiderjeva priznava, da je nekoč poskušala masturbirati ob filmu Leonarda DiCapria, da bi ugotovila, ali ga (oz. jo) privlačijo moški, in ugotovila, da je ne. Prav tako je nekdanjega predsednika Donalda Trumpa imenovala za “vulgarnega seksističnega rasističnega idiota”.

V novi knjigi  pripoveduje o svoji poti spremembe spola iz moškega v žensko in kasnejši vzpon do slave kot večkratnega zmagovalca zabavne TV-oddaje Jeopardy!

V odlomkih, objavljenih v Los Angeles Timesu, se Schneider spominja, da je leta 2022 pričal proti zakonu 454 zvezne države Ohio, ki bi zdravnikom prepovedoval zagotavljanje tako imenovane “nege, ki potrjuje spol” otrokom – “nega, ki potrjuje spol” namreč pomeni, da zdravniki že mladoletnim zagotavljajo zdravstvene ukrepe za spremembo spola – med drugim hormone, ki zavirajo puberteto.

Schneider trdi, da hormoni, ki zavirajo puberteto in operacije za otroke “dobesedno rešujejo življenja”. “Da sem postal slaven, sem odgovoril na kup nepomembnih vprašanj,” piše. “Ponosen sem na to, kako sem to naredil, in počaščen sem, da so se ljudje povezali z menoj,” in dodal, da je bilo pričanje del “dela uporabe te slave za dobro.” V knjigi Schneider svoj moški spol imenuje “grd, slabo prilegajoč fantovski kostum”. Schneider se spominja, da se je začel preoblačiti doma, ko je bil poročen s svojo takratno ženo Kelly. Ko ji je to poskušal povedati, “se mi je zdelo jasno, da to ni del mojega življenja, ki ga je želela deliti”.

V drugem odlomku Schneider trdi, da je ženska in pika. “Celotno trans vprašanje le ni tako težko!” piše. “Verjemite mi na besedo, ko vam povem, da sem ženska. Potem se bodo te ‘polemike’ zdele trivialne. Ali naj smem v žensko kopalnico? Seveda. Sem ženska … Trans osebe so samo ljudje. Včasih morajo lulati. Pustite jim.” Ko večinski ameriški mediji pišejo o njegovi slavi kot zmagovalcu oddaje Jeopardy! sploh ne omenjajo, da je bil nekoč moški, ampak o njem pišejo kot o biološki ženski. V enem odlomku se Schneider spominja, kako se je poskušal zadovoljiti med gledanjem filma Romeo + Julija iz leta 1996, v katerem je igral Leonardo DiCaprio. Toda odkril je, da ga DiCaprio spolno ne zanima.

Schneider piše tudi o svoji negotovosti glede svojega globokega glasu. “Spoznal sem, da biti trans v javnosti nosi odgovornosti,” piše. “S skrivanjem svojega glasu sem se začel počutiti, kot da izdajam svojo skupnost.” Schneiderjeva nova knjiga je izšla po tem, ko je lani podpisal pogodbo s hollywoodsko megagencijo CAA.

Tudi v Sloveniji
Še 10 let nazaj bi bilo izredno nenavadno, da bi odrasli ljudje – med drugim zdravniki – otroke v adolescenci nagovarjali, da začnejo jemati hormonske tablete, ki bi upočasnile njihovo puberteto ali da si naj odrežejo spolovilo. Na slovenskih paradah ponosa trans-aktivisti, ki prek NVO-jev sodelujejo z Vlado Republike Slovenije, že promovirajo “zdravljenje” spolne disforije že v mladosti – ne s pomočjo psihologa, ampak hormonov in kirurga. Spomnimo, da nekateri člani vlade že nagovarjajo “ženske in trans-ženske” v svojih čestitkah ob komunističnem dnevu žena (npr. ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan na tviterju). Le vprašanje časa je, kdaj bodo tudi domači transaktvisti dosegli, da se bomo o trans prehodih v vrtcih in osnovnih šolah začeli pogovarjati tudi pri nas.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...