fbpx

Legendarnemu nogometnemu trenerju Ćiru Blaževiću tatovi iz hiše odnesli celo bogastvo

Ćiro Blažević (Foto: Twitter)

Zmikavti so obiskali slovitega Miroslava – Ćira Blaževića, nekdanjega hrvaškega nogometnega selektorja. Kot poročajo hrvaški mediji, so vlomili v njegovo počitniško hišo v Kraljevici pri Reki ter odnesli denar in dragocena predmeta, prsten njegove žene ter pištolo, ki mu jo je leta 1994 podaril nekdanji hrvaški obrambni minister Gojko Šušak.

“Škoda je velikanska, uničili so trezor ter odnesli denar. Tatvino sem prijavil, policija je sestavila zapisnik in mi svetovala, naj ne izdam preveč podrobnosti zaradi interesa preiskave. Mislil sem, da je Ćiro Blažević prijatelj vseh Hrvatov, vendar sem se uštel,” je za Večernji list dejal sloviti Blažević, ki medijem ni razkril, koliko denarja je imel shranjenega v sefu. Ćiro si ob tem seveda ni mogel pomagati in je medijski nastop zabelil tudi z mastnimi kletvicami: “Vzeli so mi spomine, za katere sem živel, …”

Eden od predmetov je neprecenljive vrednosti
Po besedah Blaževića je najbolj dragocen predmet, ki so mu ga ukradli, prsten žene Zdenke, katerega vrednost je po njegovih besedah znašala 100.000 (francoskih) frankov oziroma 15.244 zdajšnjih evrov. Tega ji je kupil v Parizu po svetovnem prvenstvu leta 1998. Prstana ni nosila, saj ji je padal s prsta, ker je tako shujšala, in mu je dejala, naj ga shrani v sefu, misleč, da bo tam na varnem. Dragocen spomin je bil tudi revolver s posvetilom “Gojko Šušak Ćiru”.

“Žal mi je, ker sem bil tako naiven in lahkomiseln in teh predmetov nisem zavaroval,” je dejal Ćiro, ki upa, da bo policija odkrila vlomilce in mu vsaj vrnila predmete, na katere je čustveno vezan. Da je bilo vlomljeno, vhodna vrata in okna so bila polomljena oziroma razbita, je v sredo opazil njegov hišnik. Blažević, ki bo februarja dopolnil 84 let, je v več kot štiri desetletja dolgi trenerski karieri vodil veliko število klubov, bil pa je tudi selektor Švice, Hrvaške, Irana in BiH. Njegova največja uspeha sta naslov jugoslovanskega prvaka leta 1982 z Dinamom ter tretje mesto na mundialu leta 1998 s Hrvaško. Nazadnje je bil pred štirimi leti na klopi Zadra, poroča STA. Rojen je bil v Travniku v BiH. Ima tudi švicarsko državljanstvo.

C. Š.