fbpx

Levi fašisti v ZDA že obešajo Trumpove lutke. Podobnost z mariborskimi vstajami je zgolj fikcija

Foto: Youtube/Printascreen

Nestrpni levičarji so očitno prepoznavni po enakih metodah po vsem svetu. Obešanje lutk predstavnikov oblasti je njihov podpis, pa naj gre za Franca Kanglerja v Mariboru v času “ljudskih” vstaj ali pa za Donalda Trumpa nekje v zvezni državi Indiana. 

Naščuvani ameriški levičarji protestirajo že od prvega dne izvolitve predsednika Trumpa, sedaj pa so šli še korak dlje in objavili posnetek obešanja lutke predsednika ZDA. Gre namreč za gonjo proti izpolnjevanju volilnega programa, ki ga je Trump napovedal že pred volitvami in zaradi njega tudi prejel tolikšno podporo.

Video posnetek obešanja je sicer požel veliko zgražanja, saj tovrstne fašistične akcije levičarskih aktivistov nimajo tolikšne podpore, kot jo želijo prikazati mediji, ki lažnivo napovedujejo pravo kataklizmo.

Policija ne ukrepa, sosedje zasakrbljeni, kakšen bo naslednji korak
Obešena lutka Trumpa je, ne boste verjeli, objavljena skupaj s Sovjetsko zastavo v zvezni državi Indiana, poleg pa je stal tudi napis, da Trump sramoti ZDA in tistega, ki je lutko obesil. Potezo so sosedje nezadovoljneža označili za šokantno in neprijetno za celotno sosesko. Proti povzročitelju incidenta tudi ni ukrepala policija, saj so njegovo dejanje obravnavali v luči svobodnega izražanja. V soseski seveda niso bili navdušeni nad neukrepanjem policije. “Vsi smo za svobodo govora, vendar smo zaskrbljeni, da je bila v tem primeru globoko prekršena in le vprašanje je, kaj bo temu sledilo,” so dejali.

Tovrstnemu početju se je treba upreti
Spomnimo se, da se je z obešanjem napihljivih lutk srečala tudi Slovenija v času vstaj v Mariboru, ko so vstajniki z dravskega mostu obesili lutke z obrazi mariborskih mestnih svetnikov. Nobenega presenečenja ni, da policisti tudi v tem primeru niso zaznali nobenega suma kaznivega dejanja. Poleg tovrstnega linčanja izvoljenih predstavnikov so vstajniki hodili grozit posameznikom tudi na dom. Tovrstno početje je takratni predsednik vlade Janez Janša obsodil in dejanje označil za tipični primer levega fašizma in dodal, da se je nujno upreti grožnjam, nasilju in kaosu, ki ogrožajo pravičnost in svobodo, ki jo je prinesla osamosvojitev in demokratizacija Slovenije.

Poudaril je primer Majniške deklaracije in dodal, da želimo živeti v samostojni, svobodni in pravični državi slovenskega naroda, brez političnih stricev, brez strahu in brez nasilja. “Pravijo nam, da nas je malo in da smo drugorazredni. Ni nas malo, smo pa popolnoma enakovredni, v Evropi in po svetu pa imamo veliko prijateljev,” je povedal Janša in dodal, da se bomo morali večkrat zbrati in pokazati svojo moč. “Še bodo plapolale slovenske in evropske zastave in vsak dan glasneje bo odmevala slovenska pesem.” Poudaril je, da smo v Ustavo zapisali, da je slovenska himna Zdravljica in komentiral, da se lahko prav vsi prepoznamo v njej, saj je v njej ovekovečen pogum in ponos slovenskega naroda, ki je dozorel, zato mu je uspelo, da se je brez tuje pomoči osamosvojil in enakovredno povezal z drugimi. “Zato stoji in bo obstal. Zgodovina Slovencev se ni začela na Čebinah in se ne bo končala v Murglah. Ni lahke poti, a pred nami je lahko lepa prihodnost.”

N. Ž.