fbpx

Levi fašizem na univerzi Berkeley tako agresiven, da za zagotovitev varnosti pozivajo nacionalno gardo

"Ubijmo Trumpa" (foto: epa)

Razmere na univerzi Berkeley v ZDA so zaradi terorja levih fašistov postale tako nevzdržne, da je odvetnica skupine univerzitetnih republikancev na novinarski konferenci javno pozvala nacionalno gardo, naj zagotovi varnost, če tega ni sposoben narediti mestni župan.

V univerzitetnem kraju Berkeley že vse od izvolitve Donalda Trumpa za predsednika ZDA traja srdito nasilje levičarskih fanatikov nad drugače mislečimi skupinami študentov. Ker vodstvo mesta ni sposobno organizirati ustrezne varnosti za potencialne tarče levičarjev, je odvetnica skupine republikancev iz Berkeleyja predlagala, naj guverner v mesto pošlje nacionalno gardo, da bo ta lahko zagotavljala svobodno izvrševanje pravice do svobode govora in združevanja.

Na povabilo mladih republikancev je bila povabljena znana ameriška politična komentatorka Ann Coulter, vendar je odvisno od zagotovitve varnosti, ali se bo dogodka sploh lahko udeležila, saj je znano, da agresivni levičarji nasilno preprečijo vsakršno združevanje drugače mislečih. Celotno dogajanje je šlo tako daleč, da so odvetniki morali vložiti tožbo, da bi lahko zagotavljali nemoteno izvajanje dogodkov v okviru šolskih in obšolskih dejavnosti. Univerza niti mesto namreč nista sposobna zagotavljati ustrezne varnosti za vse študente enako.

Dovolj je levičarskega sovraštva!
Nazadnje so vzplamteli hudi spopadi na zborovanju domoljubnega dneva v Berkeleyju, ko se je zbralo več sto podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, vendar so jih tam kmalu pričakali zamaskirani levičarji, ki so mahali z rdeče-črno zastavo anarhistov in spopad se je začel. V napadu levičarjev na domoljube je po pisanju Breitbarta moralo posredovati kar 250 policistov. Ti so jih sicer uspeli ločiti med seboj, vendar se je stanje nato samo še slabšalo. Šestnajst ljudi so morali policisti pridržati, devet jih je bilo ranjenih, od tega so jih morali šest odpeljati na zdravljenje v bolnišnico. Obravnavali so celo primer z nožem zabodene žrtve.

Foto: epa

Eden od Trumpovih podpornikov je za medije povedal, da je prišel na prizorišče podpreti domoljubni dogodek, vendar so ga kmalu obkrožili protestniki s črnimi maskami in ga napadli s palicami ter solzivcem. “Ti ljudje nenehno povzročajo nasilje in nekdo se jim mora upreti,” je dejala žrtev napada levičarjev, ki so ji razbili glavo.

C. Š.