fbpx

Levičarski ekstremisti razkriti: Antifa uradno razglašena za teroristično organizacijo!

Oddelek za domovinsko varnost (Homeland Security) v ameriški zvezni državi New Jersey je skrajno levo-fašistično organizacijo Antifa označil za domačo teroristično organizacijo. Klasifikacijo so dvignili po množičnih nasilnih napadih članov skupine na mirne podpornike Donalda Trumpa.

Pod naslovom “Anarchist Extremists: Antifa” (Anarhistični ekstremisti: Antifa) so na spletni strani Oddelka za domovinsko varnost organizacijo Antifa opredelili kot domači terorizem. “V preteklem letu so bile po vseh Združenih državah Amerike aktivirane celice organizacije Antifa, ki uporabljajo različne metode, da razbijejo demonstracije nasprotnikov,” so zapisali na spletni strani Domovinske varnosti.

Nasilje, sovražnost in napadi na svobodo govora
Našteti so tudi vsi zločini te teroristične organizacije. Od preprečitve govora desničarskemu homoseksualnemu aktivistu Milu Yannopolousu na Univerzi v Berkleyju, do razkrivanja imen, priimkov in naslovov svojih “nasprotnikov”, ki so bili potem podvrženi nasilju v lokalni skupnosti. Aktivnosti teh samooklicanih “anti-fašistov” imajo vse znake terorizma, to je “nezakonita uporaba nasilja in zastraševanja, predvsem proti civilistom, za zasledovanje političnih interesov”.

Skupina je prav tako botrovala mnogim nasilnim izgredom, v katerih so zamaskirani bojazljivci uničevali javno lastnino, zažigali avtomobile in uničevali trgovine. Povzročili so za več milijonov dolarjev gmotne škode. V zadnjih šestih mesecih pa so se začeli usklajeni napadi na podpornike Donalda Trumpa, o čemer pa ameriški osrednji mediji ne poročajo. Zanimivo je, da gre pri napadalcih za tako imenovano “intelektualno liberalno elito”, med njimi je tudi ogromno levičarsko usmerjenih profesorjev. V maju je na primer prišlo do aretacije profesorja Erica Clantona, ki je, v brutalnih napadih z verigo za kolo, poškodoval mnogo študentov, ki so se zbrali na mirnem protestu v podporo Trumpu.

R. K.