fbpx

Levičarski ekstremisti zavzeli berlinske ulice in poškodovali 19 policistov

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Levičarski ekstremisti v Berlinu so med zadnjim vikendom zopet prišli na svoj račun. Na protestih v Berlinu so ranili 19 policistov. Policiste so napadali s steklenicami in jih kamenjali. Trije izmed njih so v kritičnem zdravstvenem stanju.

Več kot tisoč levičarskih ekstremistov je zavzelo ulice Berlina. Mirni protesti so se hitro spremenili v vandalizem levičarskih ekstremistov. Zažigali so avtomobile in smeti. Potem pa so s steklenicami in kamni napadli policiste blizu ulice Riga. “Strogo obsojam nasilje nad policisti, ki se je zgodilo v Berlinu, še posebej v ulici Riga,” se je na brutalen napad levičarskih ekstremistov na policiste odzval notranji minister zvezne dežele Berlin Andreas Giesel.

Po poročanju portala Voice of Europe sta nasilje obsodila zvezni poslanec Burkard Dregger in poslanec CDU Kurt Wasner. “Sramotne izpade levičarskih ekstremistov strogo obsojamo. Za njihovo sramotno dejanje mora prevzeti odgovornost vladajoča rdeče-zelena koalicija,” sta zapisala v skupni izjavi. Svojo vlogo so odigrali tudi dominantni levičarski mediji, ki so izpad svojih levičarskih ekstremistov gladko zamolčali ter o tem sploh niso poročali.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1192071708859084800

Dominantni mediji se ukvarjajo z “izrednim” stanjem v Dresdnu. Levičarski ekstremisti pa razgrajajo za “dobrobit skupnosti”.
V Nemčiji se celotna javnost raje ukvarja s t. i. “izrednim” stanjem v Dresdnu. Zdaj je jasno, zakaj so se dominantni mediji osredotočili na Dresden – da lahko njihovi levičarski ekstremisti razbijajo in se fizično lotevajo policistov. Nič novega, to smo v preteklosti videli na protestih v Seattlu, Genovi ali pa zdaj na ulicah Londona. Levičarski ekstremizem se tolmači kot upor zatiranih proti kapitalu in sistemu, medtem ko se domoljubni protesti označujejo za fašistične shode današnje družbe. Dvoličnost brez primere.

Luka Perš