Levičarski huligani požigajo po New Yorku in se spopadajo s policijo!

V ZDA so ultralevičarji le dan po volitvah sprožili nasilniške izgrede. (Foto: Twitter)

Policija je aretirala številne protestnike, in sicer že dan po volitvah, ko so se udeležili pohoda skozi Manhattan. Dogodek je privabil na stotine huliganov, ki so na svojem barbarskem pohodu požigali in se spopadali s številčnimi pripadniki policijskih enot. Šlo je za miting, ki se je glasil “Preštej vsak glas”. 

V sredo zvečer, na povolilni dan, je skupina kakšnih 400 do 500 huliganov izvedla pohod, ki se je pričel na območju Manhattna in je nosil ime “Preštej vsak glas”. In čeprav se je najprej zdelo, da bo protestna akcija s številnimi napisi in slogani minila brez incidentov, pa se je stvar sprevrgla v nasilništvo, ko se je dan nagnil v noč. Protestniki, ki so se zbrali v parku Washington Square na spodnjem Manhattnu, so se celo spopadli s stotinami policajev in skupino helikopterjev, poroča RT.

Del pohoda se je odcepil od skupine v parku pa je skušalo obvladati na desetine policistov na kolesih, ki so pričeli z aretacijami demonstrantov, ko so skrajni levičarji podivjali in jih poskušala obvladati. Ko je ozračje postalo bolj razgreto, pa so med demonstranti in predstavniki roke pravice, izbruhnili tudi fizični spopadi. Nasilni so bili še zlasti v temna oblačila oblečeni militantni levičarski protestniki, ki so zasloveli že na drugih nedavnih nasilnih izgredih. Huligani so po mestu tudi zanetili nekaj manjših ognjev, ki jih je policija skušala pogasiti.

Policijska uprava mesta New York je demonstrante nagovorila v svojem tvitu, ob čemer je izpostavila, da podpira pravico vsakogar do svobodnega izražanja, vendar pa požiganje ni dovoljeno, saj ogroža druge in zato ne bo tolerirano. Poleg tega je v sporočilu še navedeno, da si policisti prizadevajo umiriti situacijo. Obenem so z uprave še sporočili, da so v času protestov aretirali preko 20 oseb, posameznike pa opisali kot tiste, ki so želeli ugrabiti miren protest z netenjem požarov ter po Manhattnu razmetavali smeti in jajca. Policija je ob tem delila tudi fotografije orožja, ki ga je zasegla med nasilnimi demonstracijami, in sicer več rezil, pirotehniko in celo električni paralizator.

Po zadnjih podatkih aktualni ameriški predsednik Donald Trump vodi tudi v Pensilvaniji, zaradi česar je levičarje že zajela panika, pripadniki Antifa ter Black Lives Matter pa so pričeli z novimi neredi. Po naših zanesljivih podatkih lahko potrdimo, da ima Donald Trump očitno prav, ko je javno oznanil, da mu bodo skušali z goljufijo odvzeti zmago. To dokazuje tudi štetje glasov v zveznih državah Michigan in Wisconsin. Pri tem je treba biti pozoren na modro linijo, ki je na enem mestu povsem vertikalna – kar kaže na to, da je nekdo Bidnu tako rekoč “vbrizgal” glasove.

Sinoči sem vodil, precej solidno, v številnih ključnih državah, ki jih v skoraj vseh primerih vodijo in nadzorujejo demokrati,” je tvitnil Trump. Nadaljeval je, da je nato začela prednost v zveznih državah “čudežno izginjati”, ko so začeli šteti glasove, oddane po pošti, ki naj bi pojavili kar naenkrat. Kampanja ameriškega predsednika Trumpa bo “nemudoma” vložila zahtevo za ponovno štetje glasovnic v delih Wisconsina.

Domen Mezeg