Levičarski pripadniki ekstremistične Antifa, ki so pretepli snemalce ZDF, prihajajo iz privilegiranih družin

Datum:

Dva od šestih levičarskih ekstremistov Antifa, ki so osumljeni brutalnega napada na snemalce nemške televizije in so ju uspeli aretirati prihajata iz višjega srednjega razreda. Gre, za tipične predstavnike Antifa, ki po trditvah poročila nemške notranje varnostno-obveščevalne službe v veliki večini še vedno živijo doma pri starših, in so mladi moški, ki nimajo oziroma še niso imeli romantičnega razmerja.

V petek, 1. maja 2020 se je okoli tisoč pripadnikov Antifa zbralo v Berlinu, kjer naj bi proslavljali delavski praznik. Brez nasilja ni šlo. Priročna tarča levičarskih ekstremistov je bila snemalna ekipa nemške televizije ZDF, štirje člani so zaradi svoje prisotnosti na “protestu” bili žrtve brutalnega fizičnega napada zaradi česar so končali v bolnišnici.

Medijem, ki že tako ne želijo privabiti pozornosti radikalne levice, je bilo tako poslano jasno sporočilo. Če snemate, končate v bolnišnici. Politični komentator Andy Ngo je razliko v medijskem pokrivanju nasilja Antife v Berlinu, kjer je prišlo do spopada s policijo, 350 radikalcev pa je bilo aretiranih, označil za škodljivo. Selektivno poročanje s strani Antifi naklonjenih osrednjih medijev, kakor je povedal za Breitbart, še dodatno krepi samozavest že tako predrznih radiklacev.

Povezave z NVO, ki uvaža ilegalne migrante
Zdaj so pri Die Welt razkrili, da sta dva od šestih napadalcev na snemalce ZDF  brat in sestra iz premožne družine v Schwaigernu v deželi Baden-Württemberg na zahodu Nemčije. 27-letno Miriam S. in njenega 25-letnega brata Simona S. so aretirali nedolgo po napadu na snemalce.

Oba sorojenca imata povezave s skrajno levimi ekstremističnimi skupinami, ravno tako sta tudi sama v preteklost javno podprla delovanje Antife in delo, ki ga opravljajo razne nevladne organizacije, ki uvažajo ilegalne migrante v Evropo. Oče omenjenih nasilnežev je povedal, da Simon dela kot trener kickboksa, Miriam pa se ukvarja z zbiranjem podpisov za različne peticije in levičarske kampanje, oba pa naj bi bila dobro znani osebi na nemški levičarski sceni.

Po poročanju Breitbarta se to ujema s tipično podobo skrajno levih ekstremistov tako v Nemčiji kot po Evropi. Ti namreč redko prihajajo iz delavskega razreda, v veliki meri so del premožnega in preskrbljenega srednjega višjega sloja družbe. Podobne izsledke o članih Antife so dobili tudi na prvomajskih izgredih v Parizu leta 2018.

Sami, osamljeni in živijo pri mami
Kot je že leta 2017 razkrilo poročilo nemške obveščevalne službe zveznega urada za zaščito ustave (BfV), ki so ga objavili pri Bildu, navkljub temu, da je večina pripadnikov Antife prihaja iz višjega srednjega sloja, več kot 90 odstotkov še vedno živi pri starših. 72 odstotkov pripadnikov Antife je starih med 18 in 29 let, samo 16 odstotkov je žensk. Kar 90 odstotkov pripadnikov Antife pa nima oziroma ni imelo romantičnega razmerja.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Boris in Zala Tomašič, voditelja oddaj Kdo vam laže?...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...