fbpx

Levo liberalna progresivna kabala rešuje Bidna, ki mu vidno peša spomin in se zapleta v korupcijske afere

Joe Biden ima izdatno podporo medijev, medtem ko Trump vodi medijsko kampanjo sam. (Foto: epa)

Članek v New York Postu obtožuje Joeja Bidna politične korupcije in zlorabe položaja. Spletni velikani so s cenzuro stopili v bran Bidnu. Biden zagovarja spremembo spola predpubertetnih otrok. V predsedniški kampanji se vse bolj kaže, da mu peša spomin.

Podporniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa njegovemu nasprotniku Joeju Bidnu očitajo predvsem tri stvari. Prvič, da mu zaradi starosti peša spomin, drugič, da z njim upravlja skrajna progresivna frakcija v demokratski stranki, in tretjič, da si je med skoraj polstoletno politično kariero nabral kup okostnjakov v omari. Pretekli teden je potrdil te očitke v vseh treh točkah. Za začetek je Biden, ki kandidira za predsedniški položaj, izjavil, da “ponosno kandidira za senatorja”. To ni njegov prvi spominski spodrsljaj v zadnjih tednih, že nekajkrat je zgrešil ime mesta in celo zvezne države, v kateri je zboroval, in v enem primeru se ni spomnil niti imena lastne žene Jill Biden. Večina Američanov (povprečna starost prebivalstva ZDA je 37,9 leta) se še ni niti rodila, ko je pred 47 leti imel Biden prvi javni nastop, tako da bi njegove spodrsljaje težko opravičevali s tremo zaradi javnega nastopanja.

Lutka v rokah levih radikalcev
Nasprotniki tudi očitajo Bidnu, ki se predstavlja kot zmerni demokrat, da je postal lutka v rokah levih radikalcev. Dejansko Biden že prevzema nekatere radikalne ideje, denimo dvig davkov (shema tega dviga je prejšnji teden prišla v javnost), pri čemer je zanimivo, da bodo še najmanj dvignjeni korporativni davki, največ pa davki “malih ljudi”, se pravi tistih, za katere se menda on, da o levičarskih progresivcih niti ne govorimo, tako zavzema. Prejšnji teden je Biden tudi izjavil, da bo podprl “pravico” predpubertetnih otrok, da si kirurško spremenijo spol!

Foto: epa

Politična korupcija
Kar pa se okostnjakov v omarah tiče, jih je, kot rečeno, v polstoletni karieri obilo. Prejšnji teden so bili objavljeni dokazi, da je Biden, ko je bil podpredsednik ZDA, ko je bil predsednik Barack Obama, zlorabil svoj položaj ter celo na račun ameriških interesov in davkoplačevalskega denarja omogočil podjetju, v katerem je bil nameščen (spet zaradi očetovega političnega vpliva) njegov sin Hunter, milijardne posle s Kitajsko in z Ukrajino, s čimer se je precej okoristil tudi Hunter osebno. Te obtožbe sicer niso od včeraj, ampak Bidnovi podporniki so jih do sedaj zavračali, češ da gre za teorije zarote, objavljene na obskurnih desničarskih portalih). Zdaj pa jih je objavil NY Post, ki je eden največjih ameriških časnikov. NY Post ima med ameriškimi tiskanimi mediji podoben položaj kot Fox News med elektronskimi − edina večja hiša v branži, ki ni popolnoma levo liberalno usmerjena.

Foto: epa

Levo liberalna kabala je takoj skočila v “reševanje vojaka Bidna”. Spletna velikana Facebook in Twitter sta najprej blokirala vse, ki so Postov članek delili, kasneje pa so zaradi ogorčenja javnosti nekoliko “omilili” cenzuro; Facebook je vsa sporočila, ki so delila Postovo zgodbo, avtomatsko dal na čakanje do “preverbe primernosti teksta”, Twitter pa je dodal opozorilo, češ da link do spletne strani NY Posta “ni varen”. To pa je samo nov dokaz, da je Biden del levo liberalne progresivne kabale, ki ne izbira sredstev, da bi ga nastavila v Belo hišo kot svojo lutko.

Bogdan Sajovic