fbpx

Ljubimec homoseksualnega terorista v Orlandu pojasnjuje …

Foto: Twitter

V javnost prihajajo nove podrobnosti strelskega pokola v Orlandu, v katerem je umrlo 49 ljudi, več deset pa je bilo ranjenih. Odgovornost za napad je takoj prevzela Islamska država, katere pripadnik naj bi bil strelec Omar Mateen. Sedaj pa je spregovoril še njegov domnevni ljubimec. 

Že dlje časa se je govorilo, da naj bi bil strelec Omar Mateen, ki je v gejevskem klubu v Orlandu ubil 49 ljudi, tudi sam homoseksualec. Za špansko televizijo Univision pa je spregovoril Miguel, ki trdi, da je bil njegov ljubimec. Spoznala naj bi se preko spletne aplikacije za zmenkarije Grindr.

Ameriške oblasti sicer še niso potrdile identitete Miguela, zato uradno še ni znano, ali je bil res strelčev ljubimec. Kot trdi Miguel, sta se z Mateenom redno srečevala v hotelu, njuno razmerje pa je trajalo približno dva meseca. Domnevni ljubimec meni, da je šlo pri pokolu v Orlandu bolj za dejanje maščevanja kot pa za terorizem. ”Omar Mateen je imel spolne odnose z državljanom Portorika, za katerega je kasneje izvedel, da je bil HIV-pozitiven,” je v intervjuju dejal Miguel.

Pokol v Orlandu pa je znova sprožil debato o politiki orožja v ZDA. Napadalec je namreč vse orožje kupil popolnoma legalno. Republikanci so želeli, da bi debata v kongresu potekala za zaprtimi vrati, a so nekateri izmed demokratov temu nasprotovali. Sejo so nelegalno snemali in prenašali preko Facebooka in Twitterja. Ker republikanci niso želeli razpravljati o politiki orožja, pa so demokrati uprizorili sedeči protest. Usedli so se na tla kongresa in zahtevali javno razpravo, poroča BBC.

Njegova družina ne verjame, da je bil homoseksualec
Žena napadalca iz Orlanda naj bi vedela, da je bil njen mož homoseksualec, njuna poroka pa naj bi bila dogovorjena. Miguel je še dejal, da Marteen ni bil nikoli nasilen ter da si je želel le ljubezni in sprejetosti.

Preiskovalci so že pred tem ugotovili, da je bil Omar Marteen redni gost kluba, v katerem je ubil 49 ljudi. A njegovi starši ne verjamejo, da je bil Marteen homoseksualec. Pred napadom je poklical policijo in dejal, da je prisegel zvestobo Islamski državi. Preiskovalci poudarjajo, da je v klub v Orlandu hodil morda le zato, da bi opazoval tarče in kraj napada, še poroča CBS News.

M. G.