fbpx

London beleži zaskrbljujoče podatke v tem letu: Število umorov se je povečalo za 44 odstotkov, za tretjino so se povečali tudi nasilni ropi in vlomi

Slika je smbolična (foto: iStock)

Novi policijski podatki so prikazali zaskrbljujoče stopnjevanje hudih kaznivih dejanj v Londonu v tem letu, veliko več je umorov, nasilnih ropov in vlomov v stanovanja. Podatke sta razkrila londonska policijska skupščina in odbor za kriminal, in sicer sta prikazala število kaznivih dejanj v tem letu, do marca 2018. Število umorov se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečalo za 44 odstotkov. Nasilni ropi in vlomi so se prav tako v tem obdobju povečali za približno tretjino, umori mladih pa so se povečali za 30 odstotkov.

Podatki so pokazali tudi močno povečanje števila posilstev (za 18 odstotkov), kaznivih dejanj z nožem (za 21 odstotkov) in streljanja (za 23 odstotkov). Predsednik odbora Steve O’Connell je dejal: “Nesprejemljivo povečanje najbolj grozljivih zločinov, kot so umori, ulični ropi in vlomi, je zelo zaskrbljujoče.”

“Župan Londona Sadiq Khan in londonska metropolitanska policija morata sprejeti nujne ukrepe za reševanje kaznivih dejanj, vseh tistih, ki so se od lanskega leta povišala za tretjino. Naš odbor pa bo na tekočem, katere ukrepe se sprejema, da bodo Londončani varni in da se bo to grozljivo stopnjevanje kriminala zaustavilo,” je še dodal.

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Asistentka v londonski metropolitanski policiji Helen Ball pa je na londonski skupščini dejala, da se že kažejo znaki, da se je nasilni val kriminala začel “stabilizirati”, ker so podatki pokazali nižjo stopnjo umorov v aprilu in maju letos v primerjavi s prejšnjima dvema mesecema, poroča Breitbart. Sadiq Khan, ki se je v svoji kampanji za župana Londona leta 2015 zavezal, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bi kriminal zmanjšal, je zaradi naraščajočega nasilja v mestu večkrat obtožil vlado, ker so zmanjšali javno porabo.

A. G.