fbpx

[Video] Londonska policija lastnoročno odnesla levičarskega huligana, ki je z žaljivim napisom oskrunil kip zgodovinskega državnika Winstona Churchilla!

Londonska policija je odnesla levičarskega ekstremista, ki je oskrunil kip zgodovinskega državnika Winstona Churchilla. (Foto: RT)

Potem ko smo bili junija že priča oskrunitvam kipa slovitega angleškega državnika Winstona Churchilla, ki so jih zagrešili predstavniki skrajne levičarske Black Lives Matter, pa se je podoben incident ponovil. Tudi tokrat je bila zgodovinska podoba popisana z grafiti. Policija je izgrednika zasačila med dejanjem samim in ga v pričo novinarjev in kamer odvedla proč. 

Kip slovitega britanskega državnika Winstona Churchilla so pred meseci huligani že oskrunili, tokrat pa se je žalostna zgodba ponovila. Vendar pa je policija huligana tokrat ujela med samim dejanjem in ga odstranila s kraja dogodka. Perverznež je podobo britanskega državnika popisal z napisom “je rasist”, njegovo odstranitev s kraja dogodka pa so pospremile številne novinarske kamere. Huligan je kip sicer popackal z razpršilcem, svojo packarijo pa je napravil na kamnitem podstavku bronastega kipa. Skrunilca je s trga izpred parlamenta sicer odnesla skupina policistov. Mož v rumenem jopiču je napis poskušal odstraniti, a zaman, poroča RT.

Londonski župan Sadik Khan je ob dogodku dejal, da je takšen primer vandalizma nesprejemljiv, in da ga bodo preiskali ter še obljubil, da bodo kip očistili kakor hitro bo to mogoče. V zadnjih dneh se v Londonu dogajajo okoljski protesti, na katerih demonstranti opozarjajo na izumiranje vrst, dogajajo pa se tudi drugod po Veliki Britaniji. Demonstranti sicer protestirajo proti podnebnim spremembam in globalnemu segrevanju, ob čemer pa se poslužujejo tudi akcij s katerimi želijo pritegniti pozornost javnosti. Včeraj se je tako pojavilo več kot deset žensk slečenih do pasu, ki so se priklenile na ograjo obdajajočo britanski parlament, a jih je policija aretirala.

Aktualni predsednik vlade na Otoku Boris Johnson je nedavno jasno sporočil, da ne bo dopustil izkrivljanja zgodovine, potem ko so “protirasistični” demonstranti – v resnici pa ultralevičarski izgredniki, oskrunili kip priznanega britanskega državnika, ki je pomagal ubraniti Evropo pred fašizmom, nacizmom in stalinizmom. Gre za eno najpomembnejših osebnosti v britanski zgodovini, ki jo demonstranti želijo odstraniti predvsem zato, ker gre za belega moškega in predstavnika evropske civilizacije, ki jo je potrebno čimbolj demonizirati in demolirati, da bi lahko ustvarili multikulturno družbo. Prav zato so britanske oblasti po novem zaščitile kip Winstona Churchilla in kenotaf na trgu pred parlamentom, da bi aktivistom preprečili, da se še naprej znašajo nad njima. Izgredi ultralevičarjev namreč še vedno niso končani.

Domen Mezeg