fbpx

Londonski ubijalec, obtožen umora in petih poskusov umora, stopil pred sodnika

Foto: epa

Najstnika, ki je ta teden v Londonu z nožem napadel in ubil ameriško turistko, so obtožili umora. 19-letni Zakaria Bulhan se bo moral zagovarjati še zaradi petih poskusov umora, je sporočila britanska policija.

Kot so na policiji pojasnili v petek, bo napadalec danes prvič stopil pred sodnika. Bulhan je norveški državljan somalijskih korenin, ki se je v Veliko Britanijo preselil leta 2002. Z nožem je v sredo ubil 64- letno Darlene Horton, ženo profesorja na floridski univerzi, ki je poučeval na poletnih tečajih v Londonu.

Več ljudi je poškodovanih
Britanec, ki je bil ranjen v napadu, je še vedno v bolnišnici. Medtem pa so moška iz ZDA in Avstralije ter ženski iz Avstralije in Izraela v četrtek že odpustili iz bolnišnice. Britanec je utrpel vbodno rano v trebuh, medtem ko sta bila Američan in Avstralec zabodena v prsi. Avstralko je napadalec zabodel v hrbet, Izraelko pa v roko. Do napada je prišlo na Russell Squareu v središču Londona, kjer stoji več priljubljenih londonskih hotelov. V bližini se nahajata tudi Britanski muzej in sedež Univerze v Londonu.

Policija je v četrtek sporočila, da pri napadalcu, ki so ga prijeli takoj po napadu, niso odkrili dokazov o terorističnem motivu oziroma radikalizaciji. Imel naj bi psihične težave.

M. P., STA