fbpx

Londonski župan Sadiq Khan prepričan, da ljudje, ki želijo zaščititi britansko kulturno dediščino, provocirajo kulturni spopad

Londonski župan Sadiq Khan (foto: EPA)

Londonski župan Sadiq Khan meni, da želijo kritik njegovega predloga, ki bi brisal britansko kulturno dediščino v resnici sprovocirati kulturno vojno. Po Khanovem mnenju so resnični krivci za nemire tisti, ki nasprotujejo odstranjevanju britanske kulturne dediščine in ne tisti, ki jo uničujejo.

“Nekateri ljudje želijo sprovocirati kulturno vojno,” je odvrnil londonski župan Sadiq Khan radijskemu voditelju Jamesu O’Brienu na LBC, ko mu je ta omenil, da po mnenju javnosti Khana “bolj skrbijo kipi kot pa zabodeni najstniki.” 

“Ne bom se opravičeval ker hodim po mojem mestu i ne vidim dovolj imen ulic, fresk, kipov ali imen stavb, ki bi odražale doprinos raznolikega prebivalstva,” je bil odločen Khan.

Pred levičarji v Londonu ni varen niti kip Winstona Churchilla (foto: EPA)

Khan je pred časom naznanil formacijo posebne komisije za raznolikost v javnem življenju. Po mnenju londonskega župana so zagovorniki kipov, ki odražajo britansko kulturno dediščino tisti, ki skušajo zanetiti kulturno vojno, saj se upirajo levičarskim poskusom, da bi Britance razdedinili kulturne dediščine.

Do Khanove drže je bila kritična britanska notranja ministrica Priti Patel, ki je izgrede BLM, ki so iz Amerike migrirali v Veliko Britanijo, označila za grozljive.

Ivan Šokić