fbpx

Londonski župan šokira dan za dnem: “Teroristični napadi so sestavni del življenja v glavnem mestu”

Župan Londona Sadiq Khan. (foto: epa)

Londonski župan muslimanskega porekla Sadiq Khan je prepričan, da so teroristični napadi sestavni del življenja v velikem mestu, in je v skladu s tem Londončane pozval, naj bodo pazljivejši pri soočanju z nevarnostmi.

Župan Londona je na novinarski konferenci po terorističnem napadu, v katerem je umrlo 5 ljudi, 29 pa je ranjenih, javnosti povedal, da morajo biti vsa glavna mesta pripravljena na tovrstne zadeve, ko jih ljudje najmanj pričakujejo.

“To pomeni previdnost, policija pa mora biti v stiku z lokalno skupnostjo,” meni Khan, ki je bil za župana Londona izvoljen meseca maja lansko leto, o varnostnem stanju v mestih.

Želijo ubijati in želijo krvi
Sadiq Khan sicer ocenjuje, da nič ni pomembnejšega od varnosti Londončanov, vendar se pri tem postavlja vprašanje, ali so njegova sporočila in ukrepi dovolj za preprečevanje najbolj umazanega terorizma. Posledice so namreč še posebej zaradi vse bolj sofisticiranih pristopov teroristov zelo strašljive. Želijo ubijati in želijo si krvi, s tem pa hočejo ustrahovati, piše Independent.

Foto: epa

So županove besede primerne za boj s trdovratnim terorizmom?
Londonski župan sicer obljublja, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, za varnost vseh, vendar zgolj seznanitev z dejstvom, da je terorizem sestavni del življenja velikih mest, za pomiritev prebivalcev preprosto ni dovolj, absolutno pa s tem ne bo odvrnil krvi željnih islamskih skrajnežev, da prenehajo terorizirati zahodni svet.

C. Š.