fbpx

Macronova žena se vrača iz pokoja: Poučevala bo na šoli za odrasle v predelu Pariza, znanem po številnih migrantih!

Brigitte Macron (Foto: epa)

Ostarela žena francoskega predsednika Emmanuela Macrona, Brigitte Macron, se vrača za kateder. Nekdanja učiteljica bo namreč po tem, ko je že bila v pokoju, znova začela poučevati francoščino v eni od šol za odrasle v revnem pariškem predmestju Clichy-sous-Bois, znanem predvsem po številnih migrantih, ki prebivajo v njem.

Žena francoskega predsednika Emmanuela Macrona, 66-letna Brigitte Macron, se očitno vrača v pedagoške vode. V ponedeljek je namreč po poročanju spletnega portala Breitbart sporočila, da bo po novem vključena v vodenje šole za odrasle v revnem predmestju Pariza, občasno pa bo pri tem tudi poučevala francosko literaturo. Ob tem je povedala, da je vloga šole “zelo pomembna“, obenem pa poudarila, da želi s sprejemom omenjene zaposlitve “dokazati, da lahko pri kateri koli starosti začneš novo kariero“.

Med učenci Macronove bodo zagotovo tudi migranti. Šola, na kateri bo poučevala, se namreč nahaja v razvpitem pariškem predmestju Clichy-sous-Bois, znanem predvsem po številnih priseljencih, ki prebivajo v njem. Prav v tem predmestju so leta 2005, potem ko sta na begu pred policijo umrla dva fanta, izbruhnili siloviti izgredi zaradi diskriminacije in revščine, ki so se hitro širili po preostanku Pariza in drugih francoskih mestih.

Clichy-sous-Bois velja za enega najrevnejših predmestij Pariza. (Foto: Wikipedia)

Upokojila se je leta 2015
Macronova, sicer srednješolska učiteljica književnosti, se je poučevanju odrekla leta 2015, ko se je upokojila, da je lahko podprla politično kariero svojega moža. Ta je predsednik Francije postal leta 2017. Pri tem pa je veliko pozornosti vzbudila velika starostna razlika med njima. Macronova je namreč kar 25 let starejša od svojega moža.

Brigitte Macron in Emmanuel Macron (Foto: epa)

Rajko Golob