Macronova žena se vrača iz pokoja: Poučevala bo na šoli za odrasle v predelu Pariza, znanem po številnih migrantih!

Brigitte Macron (Foto: epa)

Ostarela žena francoskega predsednika Emmanuela Macrona, Brigitte Macron, se vrača za kateder. Nekdanja učiteljica bo namreč po tem, ko je že bila v pokoju, znova začela poučevati francoščino v eni od šol za odrasle v revnem pariškem predmestju Clichy-sous-Bois, znanem predvsem po številnih migrantih, ki prebivajo v njem.

Žena francoskega predsednika Emmanuela Macrona, 66-letna Brigitte Macron, se očitno vrača v pedagoške vode. V ponedeljek je namreč po poročanju spletnega portala Breitbart sporočila, da bo po novem vključena v vodenje šole za odrasle v revnem predmestju Pariza, občasno pa bo pri tem tudi poučevala francosko literaturo. Ob tem je povedala, da je vloga šole “zelo pomembna“, obenem pa poudarila, da želi s sprejemom omenjene zaposlitve “dokazati, da lahko pri kateri koli starosti začneš novo kariero“.

Med učenci Macronove bodo zagotovo tudi migranti. Šola, na kateri bo poučevala, se namreč nahaja v razvpitem pariškem predmestju Clichy-sous-Bois, znanem predvsem po številnih priseljencih, ki prebivajo v njem. Prav v tem predmestju so leta 2005, potem ko sta na begu pred policijo umrla dva fanta, izbruhnili siloviti izgredi zaradi diskriminacije in revščine, ki so se hitro širili po preostanku Pariza in drugih francoskih mestih.

Clichy-sous-Bois velja za enega najrevnejših predmestij Pariza. (Foto: Wikipedia)

Upokojila se je leta 2015
Macronova, sicer srednješolska učiteljica književnosti, se je poučevanju odrekla leta 2015, ko se je upokojila, da je lahko podprla politično kariero svojega moža. Ta je predsednik Francije postal leta 2017. Pri tem pa je veliko pozornosti vzbudila velika starostna razlika med njima. Macronova je namreč kar 25 let starejša od svojega moža.

Brigitte Macron in Emmanuel Macron (Foto: epa)

Rajko Golob

 • Andrej

  To je beseda. Med ilegalce.

 • Waltter

  za koji k. moras uporabljat besedo ostarela? In Rajko Golob ne mores verjeti tudi tebe bo to doletelo da bos strar… Pa koga briga da ma staro zeno, to je njuno in naj se lepo ona dva s tem ubadata.
  Pa probaj se kaki clanek napisat na temo jelincica pa notri vsaj 20 x napisi da je bla ona 30 let mlajsa od njega.

 • KAPIBARA

  Pa komu bo to predavala poučevala francosko literaturo.?
  Avtohtoni jo že poznajo, ta drugim, je pa milo mar za njo, kot za to babše..
  Morala bi že biti babica, ki razvaja svoje vnuke ( otroke)…

 • xtc

  Hja hudič je to ko ni več *******,ko mladega toplovodnega žabarja bolj zanimajo zapečeni mladi jurčki iz kolonij,ja kaj pa ostarelemuprecej ne ravno vredno pogleda povlačenemu potrebnemu babšetu še ostane izkanje mladih zapečencev edino tam se še lahko nadeja ,da bo podn poln.

 • RATATA

  Srednješolska učiteljica francoske književnosti bo odrasle ob vodenju šole zanje poučevala še francosko literaturo, ter s tem pri starosti 66 let pričela z novo kariero, ki jo je opustila 2015., da bi podprla 25 let mlajšega moža v predsedniški kampanji. Zaposlitev bo za določen čas štiridesetih let, potem pa jovonanovo.