Madžarska dokončno prepovedala zgrešeno teorijo spola na podiplomskem študiju – tja jo je pripeljal globalist Soros!

Datum:

Madžarska vlada je prepovedala študije spola na univerzah. Vladni odlok, ki ga je podpisal premier Viktor Orban, namreč črta ta študijski program s seznama na Madžarskem dopuščenih magistrskih študijev, je v ponedeljek zvečer poročal madžarski portal 444.hu. Eno od univerz, ki poučuje teorijo spola, je ustanovil finačni globalist George Soros.

Odlok je sicer datiran na minuli petek, vlada v Budimpešti pa je že avgusta napovedala, da ne bo več dopustila študij spola. To je upravičila z domnevnim pomanjkanjem povpraševanja absolventov po študiju tega skupka znanstvenih disciplin, ki analizirajo spol oziroma njegovo družbeno oziroma kulturno determiniranost. V akademskem prostoru so to označili za hud napad na svobodo znanosti in raziskav.

Orbanova vlada propagira v preteklost zazrte družinske vrednote in spolne vloge. V skladu s takšno politiko naj bi spolne študije spodkopavale “temelje krščanske družine”, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Ena od univerz je Sorosova
Vladni odlok bi lahko pomenil konec tudi že začetih programov študij spola, v vsakem primeru pa univerze na Madžarskem poslej ne smejo več odpreti novih študijskih programov s tega področja. Trenutno magistrske študije spola nudita javna univerza Lorand-Eötvös (ELTE) in zasebna ameriška Srednjeevropska univerza (CEU) – na vsaki se jih udeležuje okoli 20 študentov. Obe univerzi imata sedež v Budimpešti.

George Soros (Foto: epa)

CEU, ki jo je ustanovil s strani aktualnih madžarskih oblasti osovraženi globalist madžarskih korenin George Soros, poleg tega grozi zaprtje. Vlada je namreč pripravila prav v ta namen prikrojeni visokošolski zakon, piše STA.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...