Madžarska pravosodna ministrica Varga: EU bi morala namesto spodbujanja, migracije ustaviti

Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga (vir: Facebook)

Da bruseljski birokrati nikoli ne počivajo, te dni opozarja madžarska pravosodna ministrica Judit Varga, ki je izpostavila, da so te dni v Bruslju obravnavali poročilo o migracijah v katerem pa so bili predlogi o krepitvi nadzora na meji z namenom ustavljanja ilegalnih migracij, izključeni. V Bruslju se v imenu solidarnosti zavzemajo za še več priseljevanju  migrantov v Evropo.

“Medtem ko se cel svet bori proti koronavirusu, so leve stranke v Bruslju ponovno začele s porivanjem migracij,” je v objavi na Facebooku zapisala madžarska pravosodna ministrica Judit Varga. Bruseljska elita promovira multikulturalizem in razpravlja o novem migracijskem poročilu, ki ne vključuje predlogov o krepitvi nadzora na meji, da bi ustavili ilegalno priseljevanje.

Pri tem je Vargova izpostavila, da so bruseljski aparatčiki v poročilu v imenu človekovih pravic zahtevali preseljevanje migrantov v Evropo. To po mnenju madžarske ministrice jasno kaže kako oddaljeni so odločevalci v Bruslju od problemov običajnih ljudi. “Levica, ki se skriva za udobnim sloganom solidarnosti skuša prezreti težave, namesto da bi se soočila z njimi. Če bi res želeli pomagati ljudem v težavah, bi se morali spopasti z migracijo na lokalni ravni in odpraviti izvirne težave,” je pojasnila Varga.

Po mnenju Vargove bi se morali bruseljski birokrati bolj kot promoviranju migracij v Evropo posvetiti spopadanju z s pandemijo covid-19. “Pandemije še ni konec, zato bi bilo za Bruselj primerneje, da se posveti resničnim težavam ljudi.”

Ivan Šokić