fbpx

Madžarska z ničelno toleranco do antisemitizma

Péter Szijjártó (Foto: epa)

Zunanji minister Madžarske je svojemu ameriškemu kolegu poslal sporočilo, v katerem je izrazil solidarnost in podporo ob nedavnem streljanju v sinagogi v Pittsburghu. Prav tako je izrazil ničelno toleranco Madžarske do kakršne koli oblike antisemitizma.

Zunanji minister Madžarske Peter Szijjarto je svojemu ameriškemu kolegu Mikeu Pompeu poslal sporočilo, v katerem je izrazil solidarnost in podporo ob nedavnem strelskem napadu na sinagogo v Pittsburghu, kjer je življenje izgubilo enajst ljudi. Dogodek, ki ga je zakrivil samostojni terorist, je označil za neverjetno zlobno in šokantno dejanje, kot poroča Voice of Europe, pa je izrazil tudi sočutje do svojcev in zaželel hitro okrevanje ranjenim. Ob tem je še zagotovil, da ima Madžarska ničelno toleranco do antisemitizma.

Orban vs. Soros (vir: twitter)

Zaradi nasprotovanja zlobnemu Sorosu Madžarska tarča kritik, Izrael jo podpira!
Madžarska se je v preteklosti sicer znašla pod plazom kritik zaradi svojega kritiziranja zlobnega židovskega milijarderja Georga Sorosa, ki je znan po tem, da podpira množične in nelegalne migracije muslimanov, na njegovi plačilni listi pa se je prav tako znašlo precej levičarjev. Izraelsko zunanje ministrstvo je takrat izdalo sporočilo za javnost, v katerem je podprlo Madžarsko in pri tem izrazilo prepričanje, da je Soros legitimna tarča kritik. Soros namreč nenehno, tako kot v Evropi, poskuša spodkopavati tudi demokratično izvoljene vlade v Izraelu.

J. Ž.