fbpx

Madžarski evropski poslanci pozivajo k premiku v svet, ki ni po godu Sorosu in v katerem vladata pravičnost in enakovredno obravnavanje

Foto: epa/iStock

V normalnem svetu velja, da če se vpišete v univerzitetni program in tega uspešno zaključite, lahko prejmete za to eno diplomo, le v čarobnem svetu pa je mogoče, da na en mah prejmete kar dve diplomi. V skladu s pravili pa tudi velja, da če želi javna ali zasebna neevropska univerza izdati svojo diplomo v evropski državi, mora za to v njej ustanoviti sestrsko institucijo. V svetu Sorosove magije pa vse deluje preko pravil, saj je tam mogoče, da neevropska univerza na lastno pest ustanovi univerzo v evropski državi in z izdajanjem tako evropske kot neevropske diplome predstavlja nelojalno konkurenco evropskim univerzam, ki delujejo na svojem domačem ozemlju in lahko v skladu s pravili in veljavno zakonodajo izdajajo le evropsko, torej lokalno diplomo. 

Na tovrstno nelogičnost, ki se jo gredo milijarder George Soros in njegovi plačanci, so v pismu opozorili madžarski poslanci, člani Evropske ljudske stranke, z namenom, da bi kolege poslance informirali z resničnimi dejstvi, da ne bodo tudi oni, tako kot mnogi, podlegli propagandi in lažnemu poročanju, ki ga poganja Sorosov ustroj.

Realnost so primerjali z Živalsko farmo Georgea Orwella, kjer obstojajo enakovredni in tisti, ki so še bolj enakovredni kot ostali. “V normalnem svetu evropski zakonodajalec ščiti svoje univerze proti nelojalni konkurenci, z namenom, da se prepreči zloraba evropskih in nacionalnih predpisov, ki bi lahko ustvarila stanje, v katerem imajo nekateri privilegije, ki jih drugi enakovredni ne uživajo. V čarobnem svetu propagande in virtualne realnosti evropski zakonodajalec v nasprotju z lastnimi in ustavnimi interesi lastne države tvita, da je ustvarjanje pravičnosti in uvedba enakovredne regulacije pravzaprav napad na akademsko svobodo. Razlog za takšno ravnanje je mogoče iskati v neinformiranosti ali, še slabše, v lastni agendi, ki jo namesto pravičnosti zaznamuje slepa politična pristranskost.” 

“Ljudje, ki so proti tako imenovanemu zaprtju Centralne evropske univerze na Madžarskem, se v bistvu bojujejo z virtualno realnostjo. Ti so močno zavedeni s strani propagande in zasebne agende ameriškega milijarderja Sorosa, kajti dejstvo je, da nihče ne zapira vrat univerze. Zakon, ki je bil včeraj sprejet v madžarskem parlamentu, namreč nalaga, če neevropska višja izobraževalna institucija želi nadaljevati s paralelnim izdajanjem lastne in evropske diplome, potem za to potrebuje ustrezni dvostranski sporazum z organi te države, kar predstavlja normalen in običajen minimalni pogoj, ki mora biti izpolnjen.”

Foto: epa

“Novi zakon onemogoča manipulacijo z dvema diplomama, ki bi lahko bile izdane za opravljeno smer študija na isti in s tem tudi edini univerzi. To pomeni, da lahko Centralna evropska univerza nadaljuje s poučevanjem, ki ga je izvajala pred sprejemom zakona, saj tega ne prepričujeta nikakršen zakon in nihče. V primeru, če bo ta želela najboljše iz obeh svetov in bo želela poleg evropske diplome izdajati tudi ameriško, pa bo za to potrebovala dvostransko pogodbo z Združenimi državami Amerike, ki bo omogočila medsebojno priznavanje.”

“Novi zakon se nanaša na približno dva ducata visokošolskih zavodov, ki trenutno delujejo na Madžarskem, in zelo zgovorno je dejstvo, da vsi ostali sprejemajo uvedbo minimalnega standarda, ki omogoča univerzitetno enakovrednost in pravičnost, le Centralna evropska univerza je tista, ki temu nasprotuje, saj Soros vztraja pri veljavnosti nepravičnih privilegijev. Več kot očitno želi biti enakovreden med manj enakovrednimi.”

Foto: epa

“Pričakovali smo, če bomo ščitili vladavino prava, enakovredno obravnavanje, lojalno konkurenco v Uniji in se bomo borili proti zlorabi pravil v škodo naših evropskih institucij, bomo deležni podpore tako kolegov kot tudi Evropske komisije. Kar pa lahko vidimo, je popolno nasprotje tega. V oči bode primer podpredsednika Evropske komisije, socialističnega komisarja Fransa Timmermansa, ki se je na to odzval z besedami, da bo Komisija uporabila neformalne stike in madžarski vladi poslala poziv, v katerem bodo navedli skrbi, ki se ob tem porajajo, predvsem zato, ker je bil tekst posredovan od Evropske ljudske stranke, ki ji madžarska vlada pripada.”

Ob koncu pisma pa so madžarski poslanci kolege v Evropski  ljudski stranki pozvali, naj ne bodo zavedeni in pasivni instrument milijarderja Sorosa in socialistov, ki imajo očitno svojo agendo in so jih pozvali k temu, da v primeru, če bodo o stvari imeli kakršno koli vprašanje, bodo na voljo, da to razčistijo. “Nujno je, da čarobnemu svetu enakih pokažemo konec in se pomaknemo v realni svet, v katerem vladata pravičnost in enakovredno obravnavanje.”

N. Ž.