fbpx

Madžarski parlament sprejel ustavni amandma, ki ščiti otroke! “Temelj za družino je zakon. Mati je ženska, oče je moški!”

Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga. (Foto: FB)

V torek je madžarski parlament odobril spremembo ustave, ki izrecno določa, da je mati ženska, oče pa moški. Ob tem je v ustavi zapisano, da Madžarska varuje zakonsko institucijo sobivanja moškega in ženske, ki je osnovana na prostovoljni odločitvi in družino, ki je osnova za preživetje naroda. Osnovo družinskega razmerja določa poroka ter odnos med staršem in otrokom. 

Madžari so v svoji ustavi jasno zapisali, da je mati lahko samo ženska, oče pa samo moški. Madžarska prav tako ustavno varuje institucijo poroke, ki je sobivanje moškega in ženske na prostovoljni osnovi ter družino kot osnovo za preživetje naroda. Za temelj družinskega razmerja so postavili zakon ter odnos med staršem in otrokom. Poslanci so prav tako na novo definirali pojmovanje javnega denarja ter tudi na novo uredili ustavna pravila posebnega pravnega reda, poroča rmx.news

Glasovanju pa se je odrekel nekdanji madžarski predsednik vlade Ferenc Gyurcsány, ki je ob tem zatrdil, da gre za “izključujočo družinsko politiko”. Ministrica za pravosodje Judit Varga je ob predstavitvi zakona v parlamentu in na svoji strani na Facebooku zapisala, da predlog spremembe zakonodaje ni uperjen proti nobeni določeni skupini ali skupinam. Kot je ob tem še dejala cilj zakona ni spodkopavanje pravic nekaterih družbenih skupin, marveč zaščititi pravice madžarskih otrok. Po njenem prepričanju gre za garancijo, ki Madžarski daje stabilno podlago, da v prihodnosti ostane močna in varna skupnost. Najprej Madžarska” je ob tem še zapisala Varga. Deveta sprememba ustave je bila sprejeta z veliko večino glasov poslancev. 

Kot je navedeno, je bilo 134 glasov za, 45 glasov proti, pet poslancev pa se je vzdržalo. S tem ko sedaj ustava določa, da je mati ženska in oče moški, je zaščitena otrokova pravica do samoidentifikacije z oziroma na njegov biološki spol ob rojstvu. Obenem se z ustavo zagotavlja, da se otroke izobražuje v skladu z vrednotami, ki temeljijo na ustavni identiteti Madžarske in krščanski kulturi. Poleg tega so bile v ustavo vnešene spremembe posebnega pravnega reda, ki se odslej namesto na šest, nanašajo le še na tri situacije: “vojno stanje”, “izredno stanje” in “nevarno stanje”. S tem je odpravljena regulativna vloga Nacionalnega obrambnega sveta in predsednika republike v izrednih razmerah. S tem je vladam omogočeno vladanje z dekreti. 

Madžarska ne potrebuje priseljencev, ampak madžarske otroke! 

Še je upanje za Evropo, ker obstaja nekaj voditeljev z integriteto in nacionalnim ponosom. V slabi ponudbi dekadentnih voditeljev na desnici in demokratičnih marksistov na levici se še najde voditelj, ki zna najti prave odgovore za največjo težavo Evrope: vse manj evropskih otrok! Viktor Orban je ob tem jasno dejal, da je v Evropi rojenih vse manj in manj otrok. Za Zahod je odgovor na ta izziv priseljevanje. Za vsakega manjkajočega otroka bi moral priti nov človek, da se številke poklopijo. Toda Madžari ne potrebujejo številk. Potrebujejo madžarske otroke. To je pravi odgovor za Madžare, ne pa priseljevanje.

Na Nova24TV smo pred časom poročali, da je velike zadržke glede madžarskih ustavnih dopolnil, ki ščitijo normalno družino imela komisarka Sveta Evrope za človekove pravice Dunja Mijatović, ki je madžarske predloge označila za “spodkopavanje demokracije, vladavine prava in človekovih pravic na Madžarskem.”

Domen Mezeg