Madžarski premier Viktor Orban opozarja, da je končana doba liberalne demokracije!

Foto: epa

“Madžarska bo še naprej nasprotovala obveznim migrantskim kvotam, zavzemala se bo za evropsko krščansko kulturo in se borila za pravico do zaščite meja,” je povedal madžarski premier Viktor Orban v svojem četrtkovem nagovoru parlamenta. Poleg tega se je dotaknil tudi razprave o suverenosti, demografiji in gospodarstvu. 

Na nedavnih volitvah je Orban dosegel zgodovinsko zmago, saj je stranka Fidesz dobila kar dvotretjinsko večino. Po zaprisegi pa je na podlagi večinske podpore zaprisegel in nastopil že četrti mandat.

“Želijo odvzeti pravico, da se sami odločimo, koga sprejeti”
“Več tisoč plačanih aktivistov, birokratov in politikov se v Bruslju zavzema za to, da se migracije razglasi kot temeljno človekovo pravico. Zaradi tega nam želijo odvzeti pravico, da se sami odločimo, koga sprejeti,” je povedal Orban in dodal, da njegova vlada želi močno Evropo, mir in doseči obojestransko koristne sporazume z Evropsko unijo.

Foto: epa

Zavezal se je, da bo vodil suvereno Madžarsko s svobodnimi Madžari
“Sedaj, ko sem zaprisegel, ponovno vsakemu državljanu, vsem 15 milijonom Madžarov obljubljam, da bodo vsa moja dejanja posvečena služenju narodu in državi, madžarskim interesom in krščanskim vrednotam.” Orban se je zavezal, da bo vodil suvereno Madžarsko s svobodnimi Madžari. Ob tem je izpostavil, da se morajo Madžari zavedati, da so Madžari naredili več za svet, kot so dobili od njega, in dodal, da je končana doba liberalne demokracije. Orban je prepričan, da se je Madžarska znašla na pravem mestu, namreč, njegova vlada je razmišljala v smislu načrtovanja naslednjih 12 let.

Poleg tega, da je Orban poudaril, da je bilo storjeno vse potrebno za uresničevanje načrtov v prihodnosti, je dodal, da Madžari želijo vlado, ki je vredna njihove prihodnosti. “To nas spodbuja in upravičuje načrte, da to delamo ne samo v naslednjih štirih letih, ampak tudi naslednjih desetih letih. Dejansko bi morali razmišljati v okviru dvanajstih let.” Orban je ob vsem tem izpostavil, da ima njegovo vladajoče zavezništvo kar dvotretjinsko večino v parlamentu, in dodal, da domovina ne more biti v opoziciji s sabo.

N. Ž.

 • xtc

  Bruseljski birokrati so največji garant za razsutje EU.

 • WatsonForus

  BRAVO Orban !

 • lado

  Upam ,da bomo po volitvah ,tudi mi SLOVENIJA šli po dobno smer kot madžari z ORBANOM!!!! ZATO IZVOLITE SDS ,da bojo naši VNUKI ŽIVELI MIRNO ,BREZ TUJE MORILSKE RASE -GOLAZNI !!!! dajte ,SPAMETUJTE SE ,ravno zato,SICER SMO ZGODOVINA !!!! potem pa to rdečo drhal ,KAZNOVAT IZDAJE SLOVENSKEGA NARODA !!!!!

 • Madžarski premier Viktor Orban opozarja, da je končana doba demokracije?

 • Adolf Hitler

  Na demokracijo se fain orenk poserem potem si pa z Israelsko coto orenk obrišem prdo predem ih vse pokoljem kod prasce tiste rabine in jih predelam v Kompost predno se še na nihov Kompost orenk poserem mrš smrad!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!