Mafija pri naših sosedih okrutno obračunala z očetom: Ugrabili 15-letnega sina, ga skoraj 800 dni mučili, nato pa truplo porinili v kislino!

Foto: Facebook

15-letnega dečka so ugrabili, ga več kot dve leti okrutno mučili, nato pa ga ubili in njegovo truplo potopili v kislino, in to vse zaradi tega, ker je njegov oče ovadil sicilijansko mafijo. Italijanska vlada je iz tega razloga užaloščeni materi in bratu umorjenega dečka izplačala 2,3 milijona ameriških dolarjev, denar pa seveda ne bo mogel popraviti nepopravljive škode, ki je bila storjena z umorom nedolžnega fantka.

15-letnega dečka je leta 1996 sicilijanska mafija brez milosti mučila in ga na koncu ubila, navaja The Local Italia. Giuseppe di Matteo je ime dečka, ki ga je mafijec leta 1993 obiskal in se predstavil kot policist, ki je prišel do njega z namenom, da ga odpelje do njegovega očeta Santina di Mattea, ki je v tistem času deloval pod policijsko zaščito na nekem skrivnem mestu, saj je pristal na pričanje proti nekdanjim sodelavcem.

Lažni policist je bil pravzaprav sodelavec Giovannija Brusca, za katerega pravijo, da je ubil celo 200 ljudi in je bil v neposredni povezavi s šefom mafije Salvatorejem ‘Totom’ Riinem. Hrvaški Express poroča, da so ugrabitelji mučili dečka skoraj 800 dni v letih 1993-1996. Ni treba posebej poudarjati, da je mafija ugrabitev izpeljala z namenom, da se maščuje njegovemu očetu. Santino je bil sicer v preteklosti aretiran zaradi sodelovanja pri umoru sodnika Giovannija Falconeja, ki je sodil mafijcem. Po aretaciji pa se je Santino strinjal, da bo pomagal policiji v preiskavi in razkril vse podrobnosti o atentatu ter pričal proti mafiji v primeru Falconeja. On velja za prvega, ki je bil pripravljen to storiti, poroča Allthatsinteresting.

Foto: Twitter

Za seboj želeli zabrisati dokaze
Ugrabitev 15-letnega sina Santina je predstavljala poskus zastraševanja očeta, da bi ta umaknil svoje pričanje. Mafijski ugrabitelji so mu celo poslali slike, iz katerih je bilo razvidno, da mu mučijo sina. Santino ga je poskušal rešiti, a žal neuspešno. Na 779. dan ugrabitve, ko je bilo pričanje Santina še vedno priloženo v sodnem zapisniku, je Brusca ugrabiteljem naročil, da naj se dečka znebijo. Mafijci pa se niso ustavili le pri tem, ampak so dečka zadavili in njegovo truplo potopili v kislino, da bi za seboj zabrisali dokaze in družini onemogočili organizacijo pogreba.

Sedaj, 25 let kasneje, odkar je bil deček umorjen, je sodišče v Palermu na Siciliji odločilo, da bo družina prejela odškodnino v znesku 2,3 milijona dolarjev. Denar bo prišel iz sklada, vzpostavljenega na pobudo italijanske vlade, ki je namenjen izplačilom odškodnin žrtvam mafije. Brusca se je v tem času znašel za zapahi, kjer služi več dosmrtnih kazni, Santino pa v javnosti izpostavlja, da si nikoli ne bo oprostil, kaj se je zgodilo njegovemu sinu. “O tem razmišljam vsak dan.”

H. M.