fbpx

Makedonija: Mož znane srbske pevke trdil, da je z denarjem na veliko zalagal v korupcijsko afero vpletenega Bokija 13

Boki 13 (Foto: Facebook)

Aleksander Radulović, priča v korupcijskem primeru, ki sega vse do odstopljenega predsednika vlade Zorana Zaeva, je na sojenju dejal, da je Bojanu Jovanovskemu, bolj znanemu kot Boki 13, izročil 150 tisoč evrov za drage obleke njegove žene. Boki 13 namreč dokazuje, da je imel druge vire financiranja, ki ne izhajajo iz izsiljevanja ter podkupnin.

Sodišče v Makedoniji je zaslišalo prijatelja Bokija 13 Aleksandra Radulovića. Ta je dejal, da je Bokija 13 založil s 150 tisoč evri gotovine, da je Radulovićevo ženo, znano srbsko pevko Marino Tucaković, zalagal z dragimi oblekami iz Milana ter dragimi zdravili za zdravljenje njene bolezni. Prav tako naj bi na njegov račun razkošno živel Boki 13.

S pričanjem Radulovića bodo namreč skušali dokazati, da je imel Boki 13 tudi druge vire prihodkov, ki niso bili povezani z izsiljevanjem. Kot je znano, se je Boki 13 znašel v aferi, ko je lansko leto izročil makedonski tožilki Katici Janevi najmanj 1,5 milijona evrov, ki so jih izterjali od poslovneža Jordana Orceja Kamčeva, da bi se ta izognil priporu. Vse to je namreč posnela varnostna kamera na domu makedonskega poslovneža.

Posnetki na dan, ko sta Boki 13 in prijatelj, od poslovneža Jordana Orceja Kamčeva prevzela torbo z gotovino.

Tožilka, ki vodi primer podkupnin, je zahtevala dokaze, da je Radulović resnično financiral Bokija 13, on pa se je zagovarjal, da tega pravnega termina ne razume. Kot je dejal, je še financiral njegovo televizijo 1TV, ki pa je prav tako del preiskave organov pregona. Prav televizija naj bi bila krinka Bokija 13, da je ilegalno terjal denar od različnih poslovnežev, piše makedonska Republika.

Rok Krajnc