Malezijka šokirana ob najdbi igralnega seta z napisom Alah in figur dveh teroristov

Foto: Printscreen

Malezijka Mahnun Mat Isa je bila šokirana, ko je znotraj igralnega seta svojega sina odkrila majhno igračo v obliki zastave, na kateri je beseda Alah zapisana v arabščini, še bolj pa je bila zmedena, ko je našla figuri, ki predstavljata terorista. 

Igrače v obliki herojev, ki se borijo za Alaha, niso nič drugačne od punčk za metanje skal na palestinskih ozemljih, saj te vzgajajo otroke na podlagi sovraštva in sporočajo, da je umor nevernikov ter odpadnikov sprejemljiv v okviru džihadistične vojne.

Jihad Watch poroča, da so promocijska džihadistična oblačila domnevno našli v Turčiji, vključno z oglasom na družbenem omrežju Twitter, kjer je bilo navedeno, da v primeru, če se kdo sprašuje, kaj bodo džihadisti nosili to poletje, naj to preveri v trgovini Islamske države, ki se nahaja v Istanbulu.

Isajeva pristojne pozvala k odgovornosti
Isajeva je o sporni igrači obvestila policijo in jih pozvala k ukrepanju. “Pozvala sem jih, naj ne dovolijo prodaje igrač na trgu, ki se nanašajo na versko vsebino v tej državi .” Izrazila je upanje, da bodo pristojni ustrezno ukrepali.

N. Ž.