Malezijski minister javno poziva k lovu nad ateisti

Foto: iStock/YouTube

Malezijski minister je javno objavil, da je treba imeti vse ateiste na piki in jih poiskati, njihovo vero pa “popraviti”. Seveda je pri tem treba imeti v mislih, da je vsak, ki nasprotuje tej miselnosti, označen za rasista in islamofoba.

Minister Shahidan Kassim je verske oblasti namreč pozval, naj imajo pod drobnogledom vse muslimane, ki so na takšen ali drugačen način vključeni v ateistične skupine.

Predlagal lov nad “neposlušnimi”
Kassim bo predlog poslal pristojnim na oblasti, vključno v urad muftija, saj naj bi bilo to po njegovem prepričanju v interesu islama. “Vsem želim predlagati, da jih poiščejo in nam pomagajo pri identifikaciji teh skupin.” Poleg tega je na novinarski konferenci še dodal, da je pri vseh muslimanih treba “popraviti” njihova verska prepričanja.

Foto: iStock

Malezija je med 13 državami na svetu, kjer so uvedli smrtno kazen v primeru, če se ljudje odpovejo islamski veri. Prav tako jih lahko doleti smrtna obsodba v primeru, ko so spoznani za bogokletne. Poleg Malezije se v skupino teh držav uvršajo še Afganistan, Iran, Maldivi, Mavretanija, Nigerija, Pakistan, Katar, Saudska Arabija, Somalija, Sudan, Združeni arabski emirati in Jemen.

H. M.