Malezijski portal se je lotil boja proti homoseksualnosti s fotomontažo luksemburškega premierja

Foto: Twitter

Po poročanju portala Malaysia Today se je luksemburški predsednik vlade Xavier Bettel s pohujšljivo in spotakljivo sliko svojega gejevskega partnerja Gauthiera Destenaya v beli večerni obleki vrgel v zobe domačih in mednarodnih medijev. A kot vse kaže, ne gre za luksemburškega premierja, ampak za avstrijskega transvestita Conchito Wurst.

Homoseksualni par Bettel-Destenay se je leta 2015 uradno registriral, in sicer po tem, ko je Bettel že nastopil funkcijo. Vendar pa na sliki malezijskega portala, na kateri se dva moška držita za roke, pri čemer naj bi bil moški (Xavier Bettel) oblečen v obleko, medtem ko naj bi njegov homoseksualni partner (Gauthier Destenay) nosil dolgo belo obleko, v resnici ni luksemburškega predsednika in njegovega partnerja. Slika namreč prikazuje avstrijskega transvestita in pevca Conchito Wurst na nedavnem družabnem dogodku.

Xavier Bettel je leta 2013 postal luksemburški predsednik vlade in se leta 2015 poročil s svojim gejevskim partnerjem. 46-letni predsednik vlade, rojen 3. marca 1973, je eden izmed evropskih politikov, ki ne skrivajo svojega homoseksualnega nagnjenja, na čelu vlade pa je nasledil Jeana-Clauda Junckerja. Pred tem je bil župan mesta Luksemburg, član poslanske zbornice in član mestnega občinskega sveta Luksemburga.

Foto: Twitter

Luksemburški parlament je junija 2014 homoseksualcem omogočil tako imenovane “istospolne poroke”, ki smo jih Slovenci uspešno zavrnili in tako preprečili posvojitve otrok v razmerja dveh homoseksualcev ali lezbijk. Malezijski “fake news” pa ima verjetno preventivno sporočilo, ki želi državljanom priskutiti z islamsko vero nezdružljivo prakso. Podobno se je javnosti s svojo lezbično spolno usmerjenostjo razkrila tudi srbska premierka Ana Brnabić.

M. V.