fbpx

Mami je bilo najprej smešno, nato pa jo je užalostilo spoznanje, kaj njena hči počne

Foto: Facebook

Stacey Wehrman Feely je svojo hčerko našla, kako stoji na WC-školjki. Posnela je fotografijo, ki bi morala biti zabavna, a je kaj hitro dobila grenak priokus. 3-letna hčerka na stranišču namreč vadi, kako bi se zavarovala pred oboroženimi napadi, ki so v Ameriki vse pogostejši.

Američanka Stacey Wehrman Feely iz Michigana je svojo hčerko našla stoječo na WC-školjki. Mami se je zdelo to zelo smešno, zato se je odločila, da jo fotografira in humorno fotografijo pošlje soprogu.

Ko pa je mati spoznala, zakaj njena hči stoji na WC-školjki, jo je smeh naenkrat minil.

“To sliko sem posnela, ker se mi je sprva zdelo smešno. Nameravala sem jo poslati svojemu možu, da mu pokažem, kaj najina triletna deklica počne. Takrat pa mi je hčerka povedala, kaj počne, in sem se zlomila. Rekla je, da vadi za izredno stanje v vrtcu in kaj bo naredila, če bo ujeta na stranišču. V tem trenutku je vsa njena nedolžnost, za katero sem mislila, da jo moja triletna hči še vedno ima – IZGINILA,”  je mati zapisala na svojem Facebook profilu.

Tako je mama na svojem Facebook profilu opisala žalostno situacijo, ki ji je bila priča. V Ameriki so namreč priča vse pogostejšim oboroženim napadom, kar je privedlo do tega, da je 3-letnica pričela z vadbo pred oboroženimi napadalci na stranišču.

Mati na svojem profilu s hčerkino fotografijo k razmisleku poziva tudi politike.

“Politiki – poglejte! To je tudi vaš otrok, vaši otroci, vnuki, pravnuki in naslednje generacije, ki bodo tako živele in odraščale zaradi vaših odločitev! Pri komaj treh letih se bodo skrivali v stranišču na WC-školjki. Ne vem, kaj bo za njih težje, poskušati ostati tiho za nedoločen čas ali obdržati ravnotežje?”

Wehrman Feelyjeva politike poziva k nadzoru orožja – ne meni sicer, da je to 100-odstotna zaščita, a bi morda vsaj malo pripomogla k izboljšanju stanja. Razmišlja tudi o drugih problemih, s katerimi se sooča amerška družba, in če v zvezi s tem kdo sploh kaj ukrene, svoje razmišljanje pa zaključi vprašanjem: “Kako lahko pomagam?”

“Rabimo akcijo!” Mati triletnice meni, da podpisovanje peticij in podobne pobude pripomorejo k boljšemu življenju le do te mere, da se državljani bolje počutijo, državi pa predlaga, naj politikov ne plačuje za neznanje.

“Ne pravim, da imam vse odgovore, a če ne želite, da vam otroci stojijo na WC-školjki, moramo ukrepati!”

S. K.