fbpx

Mamici, ki se bori za sinčkovo življenje, ukradli telefon, kjer ima vse neprecenljive fotografije svojega dojenčka

Foto: facebook

Fantek, starša sta ga poimenovala Arlo, se je rodil z resnimi boleznimi srca in bo morda potreboval presaditev srčka. Trenutno se zdravi v bolnišnici v Londonu, vendar kot da 23-letna mami Zara Richards ne bi imela že dovolj skrbi, so jo še okradli pred bolnišnico, med drugim so ji vzeli tudi telefon, v katerem so fotografije njenega dojenčka. Seveda so neprecenljive – tudi zato, ker ne ve, kaj bo prinesel čas in ali bo Arlo Cooke preživel vse težke preizkušnje.
Zaro Richards so okradli pred bolnišnico, v kateri se zdravi njen petmesečni sinček Arlo, a bolj kot denar pogreša svoj telefon, v katerem so shranjene fotografije in videoposnetki njenega malčka. Gre za neprecenljive fotografije. V času kraje se je pogovarjala s svojim zaročencem Jordanom Cookejem, Arlova babica Michelle Beattie, ki je sicer Zarina mama, pa je dejala, da je hčer nad tem incidentom nadvse pretresena. “Poklicala je policijo, tam pa so ji rekli, da je bilo na tistem območju tisti dan že osem kraj. Izgubila je vse fotografije in videoposnetke Arla. Uničena je. Poleg tega je bil telefon edini način, da je bila lahko v stiku z nami, saj je ves čas ob sinčku v bolnišnici. Sicer ji dovolijo uporabljati telefon na oddelku bolnišnice, vendar pa le za hitre in nujne zadeve.”
Arlova babica Michelle, ki skrbi za enoletno vnučko Ellie Rose, medtem ko je mami v bolnišnici pri Arlu, oči pa mora hoditi na delo, je dejala, da je celotna družina zaradi tega dogodka šokirana.

Vse življenje se bo hranil po cevki, ima še bakterijo E. coli
Babica je priznala: “Zara daje vtis močne ženske, vendar vem, da jo boli. To je srce parajoče. Ne morem verjeti, da so jo oropali pred bolnišnico.” Arlo je sicer v bolnišnici že odkar je bil star nekaj tednov, zanj pa zbirajo tudi sredstva na GoFoundMe. “Še vedno je na encimskem zdravljenju. Upamo, da ga bodo kmalu lahko premestili bližje domu, bodisi v Bristol ali pa v Derriford. Vse pa je odvisno od poteka zdravljenja. Pravkar so dobili novo hišo. Če bo sposoben iti tja, bo na kisiku. Preostanek svojega življenja se bo moral hraniti po cevki, poleg tega ima še bakterijo E. coli. Res se močno bori,” povzema babičine besede Daily Mail.

Babica je še razkrila, da je Zara z njim ves čas. “To je za vse zelo težko, vendar pa imajo v tej bolnišnici odlično ekipo zdravnikov in počnejo vse, kar je v njihovi moči.”

Ob rojstvu ni dihal, bil je slaboten – poleg tega se je rodil doma, rešilca od nikoder
Sicer pa sta starša Zara in Jordan že takoj ob rojstvu vedela, da z dečkom ni vse v redu. Ob rojstvu namreč ni dihal in bil je nadvse slaboten. Zadihal je šele po nekaj minutah. Poleg tega se je rodil doma, ne da bi bil prisoten zdravnik ali vsaj babica. “Poklicali smo rešilca, vendar ga ni in ni bilo. Prišel je šele pol ure po tistem, ko je bil Arlo rojen. Odpeljali so ga v bolnišnico in nam dejali, da je nekaj narobe s srčkom, vendar pa smo morali počakati 6 tednov na teste,” je povedal Zarin zaročenec. Nato je prišel trenutek resnice: Arlu se srčna zaklopka ne zapira pravilno, poleg tega je leva stran srčka prevelika. “Ni je operacije ali zdravila, ki bi lahko to popravilo. Rekli so, da bodo poskusili z zdravili, vendar pa stopnja uspešnosti ni zelo visoka. Bolj verjetno je, da bo potreboval črpalko za srce, ali še slabše, presaditev srca.”

M. S.