Manfred Weber naznanil kandidaturo za šefa Evropske komisije!

Foto: epa

Manfred Weber, vodja desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP), ki predstavlja največjo politično skupino v Evropskem parlamentu, je naznanil kandidaturo za šefa Evropske komisije in s tem po besedah evropskega poslanca dr. Milana Zvera postal glavni favorit za to funkcijo v naslednjem mandatu. 

Weber je v oznanilu preko družabnega omrežja Twitter zapisal, da se je Evropa znašla na točki preloma. “Evropske volitve leta 2019 bodo odločale o prihodnosti Evropske unije,” je izpostavil in poudaril pomen obrambe evropskih vrednot, zaradi notranjih in zunanjih nevarnosti. “Gre za preživetje evropskega načina življenja!” 

Po prepričanju Webra ne moremo več nadaljevati tako kot do sedaj. “Prizadeval si bom, da se Evropo vrne nazaj ljudem in se vnovič vzpostavi povezavo med državljani in Evropsko unijo. Želim odpreti novo poglavje za Evropsko unijo,” je še zapisal ob najavi kandidature za predsednika Evropske komisije in ob tem dodal, da Evropa potrebuje nov začetek in več demokracije.

Steber naše celine predstavlja krščanstvo
Weber se je maja letos mudil na konvenciji stranke SDS v Celju in s tem v času pred državnozborskimi volitvami izrazil podporo slovenskim članicam evropske politične družine. Na kongresu je izpostavil, da največji steber naše celine predstavlja krščanstvo, “ker Evropa temelji na krščanstvu, to želimo zaščititi”, je poudaril. Ob tem pa je izpostavil tudi pomen nacionalnega ponosa. Evropski poslanec dr. Milan Zver se je preko Twitterja že odzval na napovedano kandidaturo in mu čestital kot velikemu prijatelju SDS.

Weber si želi stopiti v čevlje Jean-Clauda Junckerja, ki pogosto trpi za “išiasom”. Ta je namreč s svojim neprimernim in nepredvidljivim obnašanjem, ki vključuje objemanje, poljubljanje, majanje in trepljanje, prispeval k zniževanju kredibilnosti EU navzven. Prihajajoče volitve bodo nedvomno prelomne in izjemno pomembne.

N. Ž.

 • Lisjak

  Ena glavnih prednostih nalog kanclerke Merkel je prevzem Evropske komisije,kar se bo tudi zgodilo ali preko Manfreda Webra ali pa z Petrom Altmajerjem sedanjim nemškim ministrom za gospodarstvo in energijo.Ko bo ta zmešana švabica v kremplje dobila še Evropsko komisijo je konec z nami in Evropskimi narodi.

  • Clemen J.

   Manfred weber niti pribliznone bo sel v spil z merklovo, ker ponjegovem je kriva za cisto vse sranje glede migrantov v nemciji in drugje po evropi.

  • Soave

   Potem pa lahko izstopimo.

 • Vera

  Zadnji čas je, da Weber zamenja pijanca Juncknerja .

 • rambmud1

  ︅m︅e ︅a︅n︅d︅ m︅y bi︅t︅c︅h︅e︅s m︅ad︅e ︅e︅r︅o︅-︅p︅i︅c︅tu︅re︅s – c︅o︅m︅e ︅f︅o︅r︅︅ ︅a︅u︅g︅h︅t︅y︅ p︅h︅o︅t︅o︅s︅e︅t︅.
  Ch︅a︅t m︅e︅︅ h︅er︅e︅ ̩▶️ i︅a︅l︅m︅a︅z︅.︅︅c︅o︅m︅/︅g︅︅a︅l︅l︅e︅r︅y︅2︅0︅︅38︅0︅7

  • aalex4276

   ︅o︅m︅g Y︅o︅︅u ar︅︅e s︅o f︅*︅ck︅*︅ng ho︅t︅! Fa︅c︅︅e r︅e︅v︅e︅a︅l i︅︅s s︅o f︅*︅c︅k︅*︅n︅g h︅o︅t︅! M︅OR︅E︅!︅︅? :︅D

 • Mihilus

  Upajmo, da ne bo samo vrtel gobca tako kot vsi pred njim. Je še dovolj mlad, da bo dočakal roko pravice, če se izneveri.

  • Olga2345

   Mislite Kučana? Res je dovolj mlad, da dobi dosmrtno zapor! Kot vsi nacistični zločinci, tudi komunistični!

 • xtc

  Upam ,da postane EU Trump in izvozno usmerjen za ilegalne muslimanske in afriške pritepence.

 • Olga2345

  Manfred Weber je prihodnost Evrope!

 • Felikss_AH

  Tako imenovani Spitzenkandidaten process je hudimansko zavita zadeva… Kot prvo kandidat bo 7-8 Novembra na kongresu v Helsinkih rabil podporo svoje stranke EPP plus še dveh drugih. Potem 23-25 Novembra glasuje Berlinski Svet kjer kandidat rabi poleg podpore lastne EPP stranke še podporo drugih 5 strank. Na kongresu v Lizboni 7-8 Decembra poleg že lastnega EPP bo rabil še 25% podpore od vseh drugih strank skupaj.

  Februarja VODILNI KANDIDAT rabi podporo TREH STRANK za NOMINACIJO in torej start. Končno 23-26 Maja 2019 so Evropske Volitve. Eno leto pred tem, na osnovi anketnih rezultatov, je EP najavil podporo načinu določanja v Spitzenkandidaten sistemu, čemur so pa nasprotovale vlade EU držav

  Poleg Juncker-ja odhaja še ena maximalno osovražena in zla kreatura – Federica Mogherini kot High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy – Komunistični Hudič babji najbolj odgovoren za to PRESELJEVANJE “potrebnih” Afro-Arabo-Azijskih SAMCEV.

  Poleg gore drugih kandidatov, od nekaterih te kar srat stisne, se je celo naš sosed Andrej Plenković našel na listi kandidatov za šefa Europske komisije. Od njega bi bil slabši edino še oni norec iz stranke Die Linke, ki zagovarja zaton Nemcev i njihovo zamenjavo z MultiDeKultiji – Gregor Gysi znan po “German politician Gregor Gysi calls native Germans “Nazis” and their extinction fortunate” – https://www.youtube.com/watch?v=LJUlf2-XSZw

  Bog ali kdor koli že naj se nas usmili če Manfred Weber ne bo izbran