fbpx

Manfred Weber naznanil kandidaturo za šefa Evropske komisije!

Foto: epa

Manfred Weber, vodja desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP), ki predstavlja največjo politično skupino v Evropskem parlamentu, je naznanil kandidaturo za šefa Evropske komisije in s tem po besedah evropskega poslanca dr. Milana Zvera postal glavni favorit za to funkcijo v naslednjem mandatu. 

Weber je v oznanilu preko družabnega omrežja Twitter zapisal, da se je Evropa znašla na točki preloma. “Evropske volitve leta 2019 bodo odločale o prihodnosti Evropske unije,” je izpostavil in poudaril pomen obrambe evropskih vrednot, zaradi notranjih in zunanjih nevarnosti. “Gre za preživetje evropskega načina življenja!”  

Po prepričanju Webra ne moremo več nadaljevati tako kot do sedaj. “Prizadeval si bom, da se Evropo vrne nazaj ljudem in se vnovič vzpostavi povezavo med državljani in Evropsko unijo. Želim odpreti novo poglavje za Evropsko unijo,” je še zapisal ob najavi kandidature za predsednika Evropske komisije in ob tem dodal, da Evropa potrebuje nov začetek in več demokracije.

Steber naše celine predstavlja krščanstvo
Weber se je maja letos mudil na konvenciji stranke SDS v Celju in s tem v času pred državnozborskimi volitvami izrazil podporo slovenskim članicam evropske politične družine. Na kongresu je izpostavil, da največji steber naše celine predstavlja krščanstvo, “ker Evropa temelji na krščanstvu, to želimo zaščititi”, je poudaril. Ob tem pa je izpostavil tudi pomen nacionalnega ponosa. Evropski poslanec dr. Milan Zver se je preko Twitterja že odzval na napovedano kandidaturo in mu čestital kot velikemu prijatelju SDS.

Weber si želi stopiti v čevlje Jean-Clauda Junckerja, ki pogosto trpi za “išiasom”. Ta je namreč s svojim neprimernim in nepredvidljivim obnašanjem, ki vključuje objemanje, poljubljanje, majanje in trepljanje, prispeval k zniževanju kredibilnosti EU navzven. Prihajajoče volitve bodo nedvomno prelomne in izjemno pomembne.

N. Ž.