fbpx

Marion Maréchal: “Hočemo ustanoviti novo elito, ki bo služila nacionalnim in evropskim interesom”

Marion Marechal

Demografskega vrha, ki je pred kratkim potekal v Budimpešti se je udeležila tudi vnukinja nekdanjega vodje francoske Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pena, ki se je preimenovala v Nacionalni zbor, Marion Maréchal, bivša članica omenjene stranke. Marion Maréchal je generalna direktorica Francoskega inštituta sociologije, ekonomije in političnih znanosti in se posveča boju proti levo-liberalnim ideologijam na področju izobraževanja in kulture. O tem in o drugih perečih vprašanjih je v času svojega obiska madžarske prestolnice spregovorila za madžarski medij Magyar hirlap.

Maréchalova je v intervjuju opozorila na dve glavni težavi francoske izobrazbe, ki pa ju najdemo tudi v drugih evropskih državah. Prva težava je pomanjkljivo izobraževanje, saj učenci in študenti pri le tem ne sodelujejo dovolj, posledica tega pa je pomanjkanje znanja. Druga težava pa je ideološke narave. Gre za, kot pravi sama, “intelektualni terorizem”.

Študentje so namreč postali talci LGBT in spolne ideologije.  V izobraževalnih ustanovah ni več intelektualnega pluralizma, medtem ko se učitelje in profesorje, ki se ne držijo začrtane smeri in tudi sami podvomijo v trenutne smernice izobraževanja, opominja in nadleguje. “Namen šol bi moral biti zaščita pluralizma in preprečevanje nadaljnjega vključevanja teh smrtonosnih ideologij v izobraževanje”, pravi Marion Maréchal in ob tem poudarja: “Želimo si izobrazbe, ki bo temeljila na sposobnosti in odličnosti, ki bo pripravila študente na današnje potrebe. Hočemo ustanoviti novo elito, ki bo služila nacionalnim in evropskim interesom”.

Prav tako opozarja, da je takšen “intelektualen terorizem” že močno razširjen med mladimi in da je prisoten že v osnovnih in srednjih šolah. Ob tem Maréchal navaja ankete po katerih naj bi v Franciji že 30 odstotkov najstnikov, starih od 13 do 17 let, trdilo, da niso niti ženskega niti moškega spola. Gre za katastrofalne posledice ideologije “teorije spola”. Vsakdo, ki se bori proti temu, pa je označen za “homofoba”.

Več si lahko preberete TUKAJ.