Maroški migrant v Franciji obtožen posilstva otroka in mladeniča

Foto: epa

Francoska policija je aretirala 24-letnega maroškega državljana, ki je brezdomec in brez dokumentov, ter ga obtožila, da je 13. in 20. junija v vasi Moissac na jugu Francije posilil 12-letnega otroka in spolno nadlegoval mladostnika.

Po besedah državnega tožilca v Montaubanu je bil “domnevni storilec identificiran po preiskavi pritožbe 12-letne deklice iz Moissaca, ki je bila 13. junija posiljena blizu železniške postaje.”

Po poročanju francoskega časopisa La Dépêche je žrtev policiji povedala, da jo je osumljenec odpeljal v skvot, znan brezdomcem v Moissacu, kjer jo je prisilil v analno penetracijo. Mlada žrtev je od takrat opravila ginekološki pregled, odvzeti pa so bili tudi vzorci DNK. Slednje trenutno analizirajo. Osumljencu je bil izdan nalog za deportacijo, da zapusti ozemlje Francije.

Zaradi dokazov, pridobljenih v zadevi, je bilo dovolj, da je državni tožilec zahteval uvedbo sodne preiskave. Otham M. je bil 23. junija priveden na sodišče in obtožen posilstva in spolnega napada.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je lani priznal, da polovico vseh kaznivih dejanj v Parizu zagrešijo tujci, vendar strokovnjaki menijo, da je ta številka v resnici dve tretjini vseh kaznivih dejanj.

Sara Kovač