fbpx

Opozorilo vsem, ki ste kupili čokoladico Snickers

Foto: Printscreen/Youtube

Koncern Mars, ki je v več kot 50 državah preventivno vzel iz prodaje nekatere svoje čokoladice, je to storil tudi v Sloveniji. Vendar pa se odpoklic pri nas nanaša le na posamezne čokoladice Snickers, proizvedene na Nizozemskem – pakirane po tri ali štiri 50-gramske čokoladice z rokom uporabe julija.

Kot so sporočili iz slovenske podružnice Marsa, so se v koncernu za preventivni umik čokoladic Snickers, Mars, Milky Way Minis in bonbonier Celebrations odločili po tem, ko so v enem izmed Marsovih proizvodov našli košček plastike.

Katere čokoladice so odpoklicali?
S slovenskega trga so tako odpoklicali posamezne čokoladice Snickers. Gre za čokoladice Snickers, pakiranje 4x50g, ean koda 5000159384209 in rok uporabe v juliju.

Ti so različni, in sicer do 31. julija (serijska številka 553F3NLD03 ter 553G1NLD03), do 10. julija (serijska številka 550F1NLD03 ter 550G3NLD03) in do 17. julija (serijska številka 551A1NLD03).

Poleg omenjenega pakiranja s štirimi čokoladicami je Mars odpoklical še čokoladice Snickers, pakiranje 3×50 g, ean koda 5000159429153, rok uporabe 10. julij in serijska številka 550F3NLD03.

Potrošniki, ki imajo izdelek z zgoraj navedenimi podatki, naj ga ne zaužijejo. Za več informacij lahko kontaktirajo podjetje Mars Overseas Holdings na telefonski številki 080 1994 ali (01) 230 91 70.

Kupcem ne bodo vračali denarja
Ameriški koncern Mars sicer kupcev ne bo izplačal v gotovini, pač pa jim v zameno ponuja svoje lastne izdelke. Kdor ne želi nove čokoladice, v kateri zagotovo ne bo plastike, se lahko odloči tudi za kakšen drug Marsov izdelek, kot so bonboni, žvečilni gumi ali hrana za mačke.

“Potrošniki se lahko odločijo, katere naše izdelke želijo, seveda pa bodo dobili še nekaj zraven,” je dejal predstavnik Marsove hčerinske družbe v Nemčiji. Ameriški koncern bo vrnjene izdelke uničil.

Nekateri jezni, drugi zadovoljni
Odzivi kupcev so različni, je še pojasnil predstavnik Marsa. Seveda so nekateri jezni, da se je lahko zgodilo kaj takšnega. A so na dejstvo, da so se v družbi kljub le enemu samemu primeru odločili za tako široko zastavljeno akcijo odpoklica, dobili tudi nekaj zelo pozitivnih odzivov.

Odpoklic zadeva več milijonov čokoladic znamk Mars, Snickers in Milky Way Mini ter bonbonier Celebrations, izdelanih med začetkom januarja in začetkom februarja v Marsovi tovarni na Nizozemskem. Zanj so se v ameriškem koncernu odločili, potem ko je neka Nemka v enem od izdelkov našla približno pol centimetra velik košček plastike.

Po podatkih Evropske komisije je Mars omenjene izdelke vzel iz prodaje v več kot 50 državah. Nizozemska je do torka zvečer pri uradnikih v Bruslju prijavila 59 držav in območij, med njimi naj bi bile vse države EU z izjemo Bolgarije in Luksemburga. Iz Slovenije za zdaj uradne informacije o umiku Marsovih izdelkov ni. Števila odpoklicanih izdelkov v Marsu ne znajo oceniti.

B. O., STA