fbpx

Mati dveh otrok, ki je policista lažno obtožila posilstva, pristala v zaporu

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Policist, ki ga vsi poznajo kot junaka, se je srečal s Samantho Murray-Evans, ki jo je spoznal prek spletne strani za zmenke. V prvih tednih se je vse zdelo v redu, dokler ni podala nagnusnih trditev, zaradi katerih si je skoraj vzel življenje.

Policist Paul Morgan si je skoraj vzel življenje potem, ko ga je mati dveh otrok Samantha Murray-Evans lažno obtožila posilstva. Sodnica jo je opisala kot zlobno in zvito, zaradi laži so jo obsodili na 27 mesecev zapora.

Lagala, ker jo je zavrnil
Zlobna laž naj bi bila maščevanje, saj jo je policist Morgan zavrnil, ko mu je po prvem in edinem zmenku pošiljala slike svojih prsi s prostaškimi sporočili. Ko je začutila, da je do nje ravnodušen, je odšla na policijo in ga obtožila posilstva.

To dejanje je Morgana, starega 52 let, zelo prizadelo, saj so ga vsi poznali kot junaka, ki je dobil nagrado za hrabro reševanje, ko je žensko rešil pred utopitvijo v reki. Na domačem naslovu so ga aretirali njegovi kolegi, ki so ga pridržali za 24 ur, medtem ko je preiskava potekala, pa so ga suspendirali za pet tednov.

Morgan je pomislil celo na samomor
Morgana so skoraj obsodili zaradi posilstva in takrat je celo pomislil na samomor. Vendar so ga pravočasno rešila sporočila izpred treh let, ki so nastala po njunem zmenku. Tožilka Catherine Richards je dejala: “Sporočila so policijo pripeljala do ugotovitve, da je šlo za lažno obtožbo, in tožba zoper njega je bila zavržena.” Dodala je še, da je njena načrtovana, vztrajna in neumna laž uničila policistovo kariero in ga naredila depresivnega in samomorilnega, poroča Daily Mail.

“Na zdravilih sem že od takrat, ko so bile podane trditve in se redno sestajam s svetovalcem za pomoč. Zadnja tri leta so bila pravi pekel. Kar je naredila, je grozljivo in to bo z menoj ostalo do konca življenja,” je dejal Paul Morgan, ki se bo naslednje leto poročil s svojo zaročenko, ki mu je med sojenjem stala ob strani.

D. Š.