fbpx

Mati posiljenega dečka: Žal mi je, da sem otroku govorila, da migranti potrebujejo pomoč

Slika je simbolična (Foto: epa)

Mati 10-letnega dečka, ki ga je na Dunaju brutalno posilil migrant, je bila tudi sama begunka iz Srbije. Danes obžaluje, da je otroku vedno govorila, da migranti in begunci potrebujejo pomoč. ”Izgovori posiljevalca so popolnoma pošastni. Takoj bi ga morali poslati v zapor, nato pa izgnati,” je povedala za lokalne medije. 

Pred tedni je migrant na enem od dunajskih kopališč brutalno posilil 10-letnega dečka Gorana z izgovorom, da je imel ”nujno potrebo, saj že 4 mesece ni imel spolnih odnosov”. Oglasila se je dečkova mati Dunja, ki je v Avstrijo sredi 90-ih let prišla kot begunka iz Srbije. ”Obžalujem, da sem otrokom kadarkoli dejala, da morajo begunce in migrante sprejeti odprtih rok in jim pomagati,” je dejala.

Izgovore migranta je označila za pošastne ter dodala, da bi ga morali takoj poslati v zapor, nato pa izgnati. 10-letnik je moral zaradi hudih poškodb več dni preživeti v bolnišnici, kot je povedala mati, pa deček zaradi napada še vedno ne more zaspati in vsako noč joka.

”Nisem mogla verjeti, ko sem slišala izgovore Iračana. Sama sem prišla iz Srbije, pet let sem živela v hiši Karitasa z ljudmi drugih narodnosti. Nisem rasistična, nikakor ne. A njegovi izgovori so pošastni. Kot da bi jutri jaz odšla v banko in jo oropala, ker nimam dovolj denarja,” je dejala mati posiljenega dečka. 

Otroke učila, naj bodo vedno strpni, danes ji je žal
Dunja je razkrila, da je mati samohranilka, ki se težko prebija iz dneva v dan, a je svojih pet otrok vedno vzgajala v duhu, naj ne obsojajo drugih ljudi. A ko je slišala izgovor Iračana, zakaj je napadel njenega sina, je v trenutku obžalovala vse. ”Želim si, da bi svojega otroka več naučila o nevarnosti tujcev,” je dejala mati po poročanju Daily Mail.

”Vem, da se bodo fizične rane zacelile, a njegova duša se morda nikoli ne bo,” je dejala. Posilstvo se je sicer zgodilo že 2. decembra, a so oblasti dogodek pred mediji skrivale več kot mesec dni, saj je ”pri migrantih potrebno ravnati zelo previdno”.

Poklicali so jo in ji povedali: ”Vaš sin je bil spolno zlorabljen”
Mati je dejala, da je njen sin zelo rad plaval, zato mu je tisti dan dala nekaj denarja, da je s 15-letnim prijateljem lahko šel na kopališče. Ta prijatelj je osebno poznal Iraškega napadalca. ”Zelo se je veselil, da bo lahko šel plavat. Tri ure po koncu pouka sem dobila klic. Goran je jokal v telefon, nato pa je telefon prevzel nekdo drug in mi povedal, da je bil moj sin spolno zlorabljen. Ko sem prišla do kopališča sem videla svojega sina, ki je jokal, ter Iračana vklenjenega v lisice.” pripoveduje mati.

M. G.