Mati priznala, da je hčerki pomagala narediti splav, nato pa zažgala in zakopala mrtvega otroka

Fotografija je simbolična: (Foto: epa)

Mati iz Nebraske je priznala krivdo, da je svoji 17-letni hčerki nezakonito dala tablete za splav in ji pomagala zažgati in zakopati otrokovo truplo.

42-letna Jessica Burgess iz Norfolka v Nebraski je v sporazumu o priznanju krivde z okrožnim tožilcem okrožja Madison Joejem Smithom priznala krivdo za tri kazniva dejanja. Priznala je, da je poskrbela za splav po 20 tednih nosečnosti, lagala policiji in posegala v človeške posmrtne ostanke.

Kot del sporazuma o priznanju krivde je Smith opustil obtožbe proti Jessici zaradi prikrivanja smrti druge osebe in zagotavljanja splava, ki ga je opravil nekdo drug kot zdravnik. Pri treh preostalih kaznivih dejanjih ji grozi do pet let zapora in 21.000 dolarjev denarne kazni.

Po zaužitju tablet rodila pod prho

Burgessova je aprila 2022 hčerki, ki je bila noseča 23 tednov, pomagala naročiti tablete za splav prek interneta, s čimer je kršila prepoved 20-tedenskega splava v Nebraski. Po zaužitju tablet je hčerka splavljenega otroka rodila pod prho in truplo pospravila v vrečko in škatlo, poroča Associated Press.

Mati in hči sta se nato odpeljali na polje zunaj mesta, zažgali otrokovo truplo in ga pokopali. Detektiv je zapisal, da je otrokovo telo kazalo znake “toplotnih ran” in da je moški, ki je pomagal dvojici, potrdil, da sta mati in hči zažgali otrokovo mrtvo truplo.

Dvojec mati-hči so obtožili avgusta 2022, mati in hči sta sprva trdili, da sta nedolžni. Zdaj 18-letna Celeste je maja priznala krivdo, 20. julija pa ji bodo izrekli kazen, grozi ji do dve leti zapora. Mati Jessica naj bi na obsodbo počakala do 22. septembra.

Kot je poročal The Daily Wire, so osrednji mediji zakrili dejstva o primeru in se namesto tega osredotočili na Facebook, ki je pomagal organom pregona pri uveljavljanju zakona o splavu s predajo sporočil dvojice.

Presunjiv dialog med mamo in hčerko

“Ali začneva danes?” je Celeste Burgess vprašala svojo mamo, na kar je njena mama odgovorila: “Lahko, če hočeš,” in dodala, “ta bo ustavila hormone”.

Obe razpravljata o postopku jemanja tablet za splav, preden Celeste Burgess opomni svojo mamo: “Ne pozabi, da morava zažgati dokaze.”

“Ja,” odgovori njena mama.

“Ko bo vse zunaj,” nadaljuje hči.

“Ja,” odgovori mama. “Mislila sem, da boš vesela, ko boš slišala, da je vse izločeno.”

“Ja,” odgovori hči. “Končno bom lahko zopet nosila kavbojke.”

Andrej Žitnik