fbpx

Med muslimanskimi Arabci velja sprevrženo prepričanje, da se puberteta pri deklicah pojavi že pri 9 letih

Foto: Printscreen/YouTube

Policija preiskuje domnevni zločin iz sovraštva, po tem, ko so lani v nabiralnike v Edmontonu, ki se nahaja v kanadski provinci Alberta, napolnili z letaki, ki prikazujejo Mohammada, ki razdevičuje devetletno Aisho.

CIJ news poroča, da je tožilec prepričan, da letak poleg pornografske vsebine med drugim izpolnjuje tudi kriterije za zločin iz sovraštva.

Muslimanski iman vidi zakon kot nekaj povsem normalnega
Kanadski muslimanski iman Abu Ameenah Bilal Philips v zakonu med Mohammadom in Aisho ne vidi nič slabega. Med predavanjem pred leti je pojasnil, da je islam tisti, ki določa obdobje pubertete in podaja ločnico med otroštvom in zrelostjo. Po njegovem prepričanju so bile devetletne deklice pred 1400 leti veliko bolj zrele kot so danes, pri čemer je treba dodati, da je bil čas takrat dosti krajši kot danes. Kakorkoli, dodal je, da poroka z odraslo devetletnico ostaja legitimna. “Če se musliman v svojih petdesetih letih želi poročiti z mlado žensko, ki je stara 9 ali 10 let in je dosegla puberteto, je to zakonito.”

Foto: iStock

V Arabiji po besedah Bilal Philipsa velja prepričanost, da se puberteta pri deklicah pojavi že pri 9 letih.

Puberteta tako po njegovo predstavlja naravno ločnico in kaže na to, da je mlada dama sposobna, da pod svojim srcem nosi otroka. “Ne glede na to, ali nekdo v tej družbi misli, da gre za otroka ali ne, to ne predstavlja nikakršnega problema. Iz biološkega aspekta je ona odrasla in zmožna, da nosi otroka.” 

N. Ž.