fbpx

Med terorističnim napadom v Nici so se nahajali U2, Bono in Stallone

Med številnimi turisti, ki so se ravno med terorističnim napadom nahajali v Nici sta bila tudi Bono s člani skupine U2 in hollywoodski zvezdnik Sylvester Stallone. Pevka Rihanna pa je zaradi terorističnega napada, petkov koncert v Nici odpovedala. V času terorističnega napada je bila na večerji v Antibesu – dobrih 20 kilometrov iz Nice kamor je v četrtek popoldne priletela iz Milana, kjer je napolnila stadion.

Kdo vse je še bil v Nici v času terorističnega napada?
Elton John pa je le nekaj ur po napadu mirno prispel v svojo luksuzno vilo. Člani njegove zasedbe pa so po nekaj urnem čakanju končno prispeli hotel. Namesto v središču Nice so prespali v predmestju. Njihov rezerviran hotel je bil zaprt zaradi suma podtaknjenega eksploziva.

Stallonov selfie nekaj sekund pred tragedijo
Zvezda akcijskih filmov Sylvester Stallone je v začetku meseca pristal s privatnim letalom na letališču v Nici. Z ženo Jennifer Flavin in tremi hčerami Sophio, Sistene in Scarlet naj bi praznovali Sylvestrov 70. rojstni dan na luksuzni 30 metrski jahti. V petek popoldne, dan po terorističnem napadu, je Stallone objavil “selfija” na Instagramu s pripisom: “Le nekaj trenutkov pred groznim in strahopetnim napadom v Nici v Franciji.” Na selfiju, posnetem na jahti, je v ozadju videti še ognjemet kar dokazuje, da je res šlo za sekunde pred napadom.

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 1

foto instagram officialstallone

 

Objavljen “selfie” je takoj sprožil govorice o njegovi smrti. Po tej fotografiji namreč Stallone na uradnem Instagram računu ni več objavljal utrinkov iz počitnic, kar je razvidno iz komentarjev njegovih sledilcev.

Bono ravno večerjal na promenadi v času terorističnega napada

Večerjal je v družbi prijateljev kjer so ga domačini že vajeni saj večino prostega časa preživi v svoji vili v bližini Nice

Večerjal je v družbi prijateljev kjer so ga domačini že vajeni saj večino prostega časa preživi v svoji vili v Eze, ki je v bližini Nice foto twitter @LaParisienne

Pevec skupine U2, šestinpedesetletni Bono se je v času napada nahajal v “La Petite Maison” prestižni restavraciji, tik ob promenadi, ko je množični morilec Mohamed Lahouaiej Bouhlel izvajal svojo peklensko vožnjo smrti. Večerjal je v družbi prijateljev, kjer so ga domačini že vajeni, saj večino prostega časa preživi v svoji vili v bližini Nice. Ura je bila pol enajstih zvečer.  “Najprej se je slišalo strele potem kričanje in potem je nastala smrtna tišina. In v tej tišini je bilo čutiti paniko. Bilo nas je prekleto strah,” je za francosko revijo “La Parisienne” povedala Anne-Laure Rubi, lastnica “La Petite Maison”. 

Bona so rešili agenti proti-terorističnega oddelka

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 6

foto twiter @LaParisienne

Pa vendar je v tem trenutku Anne-Laure Rubi ostala prisebna in je skupaj z osebjem restavracije zaklenila restavracijo. Goste je prosila, da ostanejo zbrani in mirni ter zaprla polkna. “Nato sem refleksno zagrabilo roko nekdanjega župana Nice Christiana Estrosija in z drugo roko Bona.” Tako so obsedeli dokler se pokol na Promenade des Anglais ni končal in so na vrata restavracije prišli oboroženi specialni agenti proti-terorističnega oddelka.

Sporno sporočilo v “selfiju”

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 7

Na selfiju Bona je v ozadju pomenljivo sporočilo COESIST, ki je med njegovimi oboževalci sprožilo različne reakcije, foto twitter @U2

Policija je sumila, da se teroristi lahko nahajajo kjerkoli v mestu. Zaradi varnostnih ukrepov so nas pregledali. Tudi Bono je po navodilih agenta dal roki “za glavo,” je povedala Rubi. V restavraciji Anne-Laure Rubi so se nahajali še Eric Dupont-Moretti, znan francoski odvetnik, Karim Benzema nogometaš Real Madrid in priznan svetovni restavrator Alain Ducasse. Policija je potem goste pospremila do trga Massena.

Na potep s kolesom

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 8

foto twitter @LaParisienne

Bona so domačini že naslednji dan videli z družino kolesariti po mestu, kjer je posnel tudi “selfie” pred grafitom, ki se je pojavil po terorističnem napadu v Nici. Na Bonovem “selfiju”  je v ozadju pomenljivo sporočilo COESIST, ki je med njegovimi oboževalci sprožilo različne reakcije.

Bono je preživel že tretji teroristični napad

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 5

November 2015 Paris. Poklon U2 žrtvam pred Bataclanom. foto twitter @U2

Teroristični napad v Nici je za pevca skupine U2 že tretji. Lansko leto novembra, v Parizu so U2, ravno pred napovedanim koncertom vadili v bližini gledališča Bataclan, kjer je bilo ubitih 89 ljudi. Koncert so odpovedali. Namesto da bi zapustili francosko prestolnico so se naslednjega dne poklonili žrtvam teroritičnega napada.

Bono je bil kot deček priča terorističnemu napadu, ki ga je izvedla IRA v Dublinu l. 1974, kjer je bilo ubitih 33 domačinov. Tudi v besedilih skupine U2 je terorizem stalna tema.

Je Adam slutil napad?
Strašljivo pa je, da je Adam, član skupine U2, le dobre pol ure pred napadom v Nici, objavil fotografijo na U2 uradni spletni strani. Na fotografiji je rdeče nebo in z Adamovim napisom “Nevihta nad Francijo 14.julij”. Fotografija je bila takoj po napadu odstranjena. Mi pa smo jo našli na njihovem Twitter računu.

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 4

Fotografija z zloveščim napisom posneta le nekaj ur pred terorističnim napadom foto: twitter @U2

Tudi Rihanna v času terorističnega napada na Azurni obali
Bono in Stallone pa nista bila edini slavni osebnosti v Nici v času terorističnega pokola. Pop pevka Rihana se je nahajala na večerji v Antibes približno 24 kilometrov iz Nice, ravno ko je prišlo do napada. V petek zvečer je imela že dolgo napovedan koncert v Nici, na stadionu Allianz vendar so jo prepričali, da zaradi varnostnih razlogov odpove nastop.

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 2

V objavi na Instagramu je izrazila sožalje svojcem žrtev pokola. Foto instagram.com/badgalriri/

Rihanna je na Instagram računu objavila tudi uradno odpoved koncerta in izrazila sožalje svojcem žrtev pokola.

Sir Elton John se v Nici, ne boji terorizma 

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 3

Luksuzna hiša Eltona Johna. foto twiter @LeParisienne

Kot navaja angleški Telegraph, so se sir Elton John in člani njegove zasedbe na evropski turneji ravno vrnili iz koncerta v jugozahodni Franciji. Le nekaj ur po  terorističnem napadu je osebje sprejelo Eltona Johna v njegovi luksuzni vili. Težave pa so  imeli člani njegovega benda, saj so zaradi zaprtega mestnega središča v Nici morali prespati v predmestju. V njihovem hotelu so z detektorji iskali eksplozivna telesa. Šele naslednji dan so lahko prišli do rezerviranih sob željenega hotela.

 

SPS