fbpx

Mediji v BiH obširno o Galetu, tudi o njegovih stikih z družino Janković!

Jure Janković in Aleksander Čeferin (Foto: STA)

Slovenski poslovnež Rok Gale se je pojavljal v črnih kronikah hrvaških časopisov in sicer v povezavi s pranjem denarjem in davčnimi oazami. V ta posel pa naj bi bil vmešan tudi sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića (mediji ne omenjajo, kateri od obeh sinov je to) ter brat sedanjega hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. 

Poročali smo že o bizarnem sporu, v katerega sta vpletena hrvaška medijska zvezda Nikolina Pišek Ristović in slovenski poslovnež Rok Gale. Časopis Slobodna Bosna pa je objavil številne nove podrobnosti o tej aferi.

Očitno je bilo dopustovanje družine Ristović tudi povod za to, da so mediji začeli odkrivati, kdo je Rok Gale. Da je lahko poslovno deloval v BiH, naj bi imel zasluge že njegov oče, ki je bil povezan z razvpitim Fikretom Abdićem, sedaj že legendarnim direktorjem Agrokomerca, znanega iz finančne afere leta 1987.

Naveza Gale – Janković – Milanović
Se je pa zadnje čase Rok Gale pojavljal v črnih kronikah hrvaških časopisov in sicer v povezavi s pranjem denarjem in davčnimi oazami. V ta posel pa naj bi bil vmešan tudi sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića (mediji ne omenjajo, kateri od obeh sinov je to) ter brat sedanjega hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. O tem naj bi sicer pisal Jutarnji list, njegove članke pa so leta 2015 povzemale Slovenske novice, kjer omenjajo, da je bilo to pranje denarja balkanskih narkokartelov. S posli na Cipru je bil povezan Jure Janković, njegova poročna priča Matevž Šinkovec pa je tesno povezan z Galetom. Oba pa sta se znašla v preiskavi davčnih organov naše južne sosede, za primer pa se je zaradi mednarodne trgovine z drogami zanimala tudi ameriška DEA.

foto: STA

Foto: STA

Vsekakor pa je zanimivo, da se je eden od četverice slovenskih “biznismenov”, ki so bili vpleteni v kriminalne posle, sedaj znašel v novi vroči zgodbi, o kateri mnogi časopisi iz naše jugovzhodne soseščine poročajo na dolgo in široko. Le kaj na to poreče “večno nedolžni” Zoran Janković?

Demokracija