fbpx

Mediji že razkrivajo zanimive podrobnosti iz življenja “čudežnega dečka” Kurza

Sebastian Kurz (Foto: epa)

Z zmago avstrijske ljudske stranke ÖVP na predčasnih volitvah bodo Avstrijci dobili najmlajšega evropskega premierja v zgodovini. Po zmagi so številni mediji že razčlenili profesionalno življenje Sebastiana Kurza, a se je nekoliko zapletlo pri zasebnem življenju, ki ga mladi politik želi obdržati zase. A mu bo to verjetno težko uspelo.

Nemški Dei Welt je že izbrskal nekaj podrobnosti o Kurzevi družini. Kot piše, Kurz prihaja iz preproste družine. Njegova mama je bila učiteljica, oče pa tehnik. Kot deček je odraščal v okrožju Meidling na Dunaju.

Družina na dom sprejela migrante
Med šolanjem je učilnico delil tudi s številnimi migranti, a takrat ti še niso bili takšni, kot danes. Kurz je sicer tudi že sam priznal, da se je že v mladih letih srečal z integracijskimi vprašanji. Je pa bosanski medij objavil zanimivo informacijo o tem, da so, ko je bil Kurz še otrok, njegovi starši v njihov dom sprejeli begunce iz BiH v času vojne.

Ostale podrobnosti iz življenja najmlajšega premierja v zgodovini Evrope pa še naprej ostajajo skrivnost.

Kurz je sicer znan po svojem ostrem stališču glede migrantov. Zavzemal se je namreč za omejitev vstopa migrantov v Evropo in tako šel v nos (in še vedno gre) vsem tistim, ki so zagovarjali odprte meje in sprejemanje migrantov z odprtimi rokami. In ne le zaprtje meja, Kurz je nedavno uvedel tudi prepoved nošenja burk na javnih mestih in že napovedal zmanjšanje socialne pomoči migrantom.

B. V.