Mehika bo deportirala ilegalce, ki so skušali na silo vdreti v ZDA

San Ysidro (Foto: Twitter)

Potem ko so ZDA proti migrantom, ki so na silo želeli prestopiti njihovo južno mejo, uporabile solzivec, je Mehika sporočila, da bo deportirala nekatere izmed 500 migrantov, ki so sodelovali v incidentu.

Mehiške oblasti so po poročanju RT sporočile, da bodo deportirale nekatere izmed migrantov, ki so na silo skušali vdreti v ZDA. Ti so masovno skušali predreti mejo na mejnem prehodu San Ysidro med Tijuano in San Diegom. Ta mejni prehod je najbolj prometen na meji med ZDA in Mehiko, dnevno tam zabeležijo kar 100 tisoč prehodov, prehod pa so zaradi ilegalcev morali za nekaj časa popolnoma zapreti. Po neuspelem nasilnem prečkanju meje so migranti skušali predreti še obmejno ograjo, na kar pa so se ameriške oblasti odzvale s solzivcem. V nekaj urah so prehod San Ysidro uspeli ponovno odpreti. Ameriški predsednik Donald Trump sicer ne namerava dovoliti prečkanj meje, preden je odločeno o prošnjah za azil.

Karavana predstavlja veliko varnostno tveganje, prekipelo je tudi Mehičanom
Nasilen izgred so sicer povzročili migranti iz srednjeameriške karavane, od katerih jih kar 7 tisoč skuša pridobiti azil v ZDA, okrog 5 tisoč pa jih je trenutno nastanjenih na stadionu med čakanjem na vložitev prošnje. Nelegalni migranti so v Tijuani povzročili izredne razmere, kar je sprožilo oster odziv lokalnih prebivalcev, ki so se že odzvali s protesti, karavana pa med drugim povzroča veliko varnostno tveganje. Med migranti bi lahko bili skriti tudi teroristi z Bližnjega vzhoda, vse skupaj pa naj bi financirala Venezuela, da bi škodila ZDA.

J. Ž.

 • Olga2345

  Bravo Trump! Pravilno! Kaznovati in izgnati bi bilo treba tudi skorumpirane levičarske Sorosove plačance, ki stojijo za nasiljem in množičnimi nelegalnimi migracijami!

 • Andrej

  Zato pa naši levaki ne marajo Trumpa. On dela red, naši so pa za nered.

  • gabi

   Samo ribarjenje v kalnem,beri šarcizmu ,lahko rdeča banda dosega svoje podle cilje.

 • xtc

  Tako se dela,edino pravilno,drhal ,ki je nasilna in brez papirjev nazaj.

 • Staybell geenius

  Vložiti prošnjo za azil je LEGALNO.

 • Staybell geenius

  Vidim, da se je slovenski trumpov kult že pomočil v hlače ;)

 • pajot

  Začelo se je. III.svetovna je tu.

 • samsara

  Zgled, ki kliče k posmemanju!
  Tako se varuje red, zakonitost, varnost!
  V EU pa satanisti med politiki in nevladniki zahtevajo vsestransko podporo nezakonitim kriminalcem, ki nezakonito bivakirajo v Bosni, da bi jim tako omogočili nove in nove poskuse izvajanja kriminalnih dejanj nezakonitega prečkanja državnih meja, ter spotoma povzročanja splošnih nevarnosti, sejanje kaosa, strahu, nasilja in uničenja. To je podpora kriminalu z namenom uničenja civiliziranega sveta in pravne ureditve. Izvajalci in podporniki tega so kriminalci.

 • samsara

  “Karavana predstavlja veliko varnostno tveganje, prekipelo je tudi Mehičanom”

  Kdaj bo prekipelo Evropejcem?
  Pozneje ko bo, huje bo. Tega dejstva nekateri odgovorni v svoji zaslepljenosti nočejo sprejeti, a jih na koncu nihče ne bo nič vprašal. Srečni bodo, če bo pri tem ostalo.

 • sodnikisozločinci

  Trump lahko na preprost način prisili Mehiko, da prepreči migrantom prestop meje. Zapre vse mejne prehode za cestna vozila za nedoločen čas in to je to. Pa še nobena “človekoljubna” organizacija ga ne more obtožiti, da krši človekove pravice migrantom.

  • stane

   Migrantiranje na tak nasilen nacin ,je enostavno barbarizem,vecjih razseznosti.