fbpx

Melanija Trump na prvem uradnem obisku v tujini s svojim izgledom navdušila ameriško in svetovno javnost

Foto: EPA.

Prva dama Združenih držav Amerike že navdušuje svetovno javnost na prvi turneji svojega soproga, predsednika Donalda Trumpa. Slovenka Melania Trump, ki se vse od inauvguracije konec januarja letos ni pogosto pojavljala v medijih, je Trumpa namreč spremljala na prvem uradnem obisku v Savdski Arabiji in Izraelu, v torek pa bo prvi ameriški par obiskal tudi papeža Frančiška v Vatikanu. Slišati je, da je najbolj presenetila – v izjemno pozitivnem smislu – prav Američane.

Naj spomnimo. Melania Trump se je, tako kot tudi Trumpova hčerka Ivanka, odločila, da si na obisku v Savdski Arabiji ne pokrije obraza, kar sta v preteklosti že naredili nekdanji prvi dami Michelle Obama in Hillary Clinton. Vseeno so lokalni mediji Melaniin slog označili za konservativnega in stilskega. Prva dama je navdušila tudi ameriške medije, ki v teh dneh kar tekmujejo, kdo ji bo pel večje hvalospeve.

Melania je na obisku v Izraelu nosila belo jakno in krilo, s čimer je počastila barve izraelske zastave, pa tudi barve miru. Mediji so bili navdušeni nad njeno prijaznostjo, ker je Melanija za roko prijela prvo izraelsko damo Nechamo Rivlin, ki zaradi bolezni dihal nosi masko s kisikom. Ob obisku tamkajšnje judovske cerkve je Melania po judovskih običajih molila ločeno od svojega soproga, a svojih las, tako kot v Savdski Arabiji, ni pokrila.

Foto: EPA. Ameriški predsedniški par na obisku pri izraelskem premierju Netanjahuju.

Prva dama ZDA je v družbi Sare Netanjahu, žene izraelskega predsednika vlade, obiskala tudi bolnišnico v Hadasahu. V bolnišnici sicer zdravijo tako judovske kot tudi arabske bolnike.

Ameriški mediji sicer poročajo, da se bo Melanija Trump kmalu skupaj s sinom Baronom preselila v Belo hišo, takoj, ko fant uspešno zaključi letošnje šolsko leto.

T. F.