Merklova je migrante, ki jim je izrekala dobrodošlico, nagovorila kar v arabščini

Angela Merkel (foto: epa).

Nemška javna televizija ZDF je letošnji novoletni nagovor nemške kanclerke Angele Merkel opremila s podnapisi v angleškem in arabskem jeziku.

ZDF bo podnaslovila prenos današnjega nagovora prek spleta. Spletni prenos se je začel nekaj minut po 17.15, ko je stekel televizijski prenos. “Z arabskimi in angleškimi podnapisi želi ZDF doseči kar največ beguncev,” so pred dnevi sporočili z nemške televizije.

Spomnimo, da je Merklova še avgusta govorila, da so v Nemčiji vsi migranti dobrodošli, ta izjava pa je naletela na številne kritike.

Govor običajno traja od šest do sedem minut, v njem pa Merkova obnovi, kaj se je dogajalo v letu, ki se izteka, in kaj napoveduje za leto, ki se bo začelo.

Solidarnost, samozavest in hvaležnost
V letošnjem nagovoru je kanclerka poudarila, da je bila vsaka država, ki je uspešno integrirala tujce, ekonomsko in družbeno uspešna. Na drugi strani pa se je dotaknila izboljšanja varovanja zunanjih meja Evropske unije, da bi se ustavilo ilegalne migracije.

V luči migrantske krize bo za Nemčijo najpomembnejša solidarnost. “Ne smemo dovoliti, da bi bili razdeljeni na generacije, družbene skupine, na tiste, ki so že med nami, in nove državljane.” Pozvala je, da ne smemo slediti tistim, ki so hladnokrvni ali celo sovražni in odrinjajo druge.

Da bi integracija migrantov uspela, morajo Nemci ostati samozavestni, svobodni, skrbni in svetovljanski. “Naše vrednoste, tradicijo, občutek za pravičnost, naš jezik, naše zakone in pravila morajo sprejeti vsi, ki bi radi živeli v Nemčiji.”

Kanclerka se je zahvalila tudi vsem prostovoljcem za spontano pomoč pri reševanju migrantske krize in pa vojakom, ki tvegajo življenja v boju za varnost in svobodo proti Islamski državi.

Kot velika podpornica nemške nogometne reprezentance pa se je dotaknila tudi evropskega nogometnega prvenstva, ki bo prihodnje leto v Franciji, in napovedala, da “bodo naši svetovni prvaki postali tudi evropski prvaki”.

Vse za migrante?
Na prihod več kot milijona prosilcev za azil so z oddajanjem programov in izdajanjem prilog v arabskem jeziku odgovorile tudi številne druge nemške medijske hiše.

Sredi decembra je nemški Deutsche Welle napovedal, da bo arabski program prenašal tudi prek satelitskih povezav, časnik Bild pa je že septembra začel izdajati določene prispevke v arabščini.

B. O., STA

 • avtohtoni neandartalec

  Ekonomija je pravzaprav sila preprosta veda.
  Nemčija mora širiti trge, nekam mora vlagati enormne dobičke, sicer jih bo požrla inflacija. Turčija predstavlja vez med dvema civilizacijama, so 100 milijonski trg, kar pomeni, da so za Nemce vredni približno za 50 Slovenij. Pri poslu gre namreč takole, vse države morajo izvoziti približno enako količino denarja kot ga uvozijo, če hočejo, da vsak mesec denar zamenja iste roke, sicer bi ga nekje zmanjkalo, drugje bi se pa kopičil brez veze. Gospodarstvo potrebuje neke osnovne naravne vire, ki jih potem predela v kapital, tega pa si izmennjuje za drugo vrednost. Velika razlika je kako se zmeniš s človekom, ki bo od tebe dobil kason denarja, lahko ti zariba ceno, ker drugje pač ne boš dobil boljše in ceneje, lahko pa se zmenita za ugodne deficitarne pogoje in dobiš robo po ekslkluzivnih, prijateljskih cenah, z diplomatsko tržno in legalno zaščito vred. V zameno Nemčija tja nekaj izvaža, kar Turki potebujejo, dokler denar kroži, industrija štanca posamezne kose, ljudje imajo delo in država pobere ogromno davkov.
  100 milijonom Turkov bo teba zgleda prišteti še kakšnih 50 milijonov sircev oziroma palestincev in ostalih narodov. Pa to še ni vse. Ko bo safarija konec, se bo IS delil podobno kot so se delili državni posli po okupaciji Iraka in Afganistana, enega lepega dne bomo v medijih nekaj slišali o sestanku velikih fantov, ki se bod v Siriji zmenili za par triljonov vredne posle, ko bo treba celo državo zgraditi iz temeljev na novo, takrat se bodo begunci vračali, v Nemške banke pa se bodo valile reke evrov, poleg tega je to dobro za evropske širitve.
  Hvala Gelca, za malo šolo iz diplomacije in globalne ekonomije, nenazadnje iz humanistike.

  • učko

   Tale teorija je sicer dopadljiva, je pa malo znanstveno-fantastična.

  • dr Janez Sveti

   Kje si sedaj našel humanizem? Hladna računica je bolj verjeten razlog. V tej računici je za moje razumevanje ekonomije veliko preveč neznank, na katere pa ekonomija nima vpliva. Zgodovina, navade, vera, pohlep, razumevanje sveta?
   Ljudje MISLIJO,da obvladujejo svet in vsakokrat so presenečeni. Neprijetno.
   Nasilje se stopnjuje po celem planetu.
   V tej tvoji ekonomiji si tudi pozabil, da si močnejši VZAME in ne plača ali menja.
   DR Janez SVeti vesoljc

  • macon

   Vse lepo in prav, vendar če bodo pokale bombe, norele množice in se razpasel kaos, bo Nemčija bolj malo izvažala, ker bo napol podrta propadajoča dežela.

   Blazno me zabava, ker je bogastvo (in red), ki se bo še večalo kar samoumevna izhodiščna predpostavka. Bogastvo in red se ustvarjata desetletja, razpadeta pa lahko v desetini časa, ko sta se gradila.

 • antimur

  Tej babi se je pa do konca utrgalo. Kje ste Nemci,( mislim na prave Nemce, ne na državljane te okupirane države), ali nimate nič več nacionalnega naboja?

 • učko

  S tem bo naredila reklamo v arabskem svetu in jim sporočila, da so dobrodošli in naj še kar prihajajo. To pa je kretenizem tele nore babe !!!!!

 • čips

  Hja, zgleda, da islamizaciji Evrope gre kar dobro. Odpovedano je silvestrovanje v Bruslju, zdaj se tole berem… Brez besed sem no. A kdo od politikov pomisli na pravice Evropejcev, na nase navade, zakaj se moramo kar na enkrat prilagajati tem ne civiliziranim prislekom?

  • Evil_shadow

   ne, ne pomislijo.Le zakaj bi? očitno jim nismo več zanimivi.Baje se premalo razmnožujemo in jim kronično primanjkuje davkoplačevalcev….

 • epson mlacni

  Ta res ni “gladka”…

  • Peter

   Čist se ji je odpelal, ja. Pa sem mislil, da bo malo prišla k sebi, ko bo videla, kaj je povzročila.

 • macon

  Nemci, odstranite že noro baburo s položaja, ker vam dela milijardno škodo in uničuje družbo. Ta res ni gladka.

  • Evil_shadow

   Nemcem? bi rekel prej celi evropi.Če bo šlo tkole naprej bodo naši otroci manjšina na domačih tleh….

 • dob

  V arabščini Merklovi rečejo hebdolina.

 • xtc

  Mislim ,da se Merklov prav tudi zabetonirati temelje za novega EU Adolfa,ki bo zagnal novi red.

  • Mihilus

   Adolf ni želel vzpostavit novi red ampak se je boril proti njemu. On je za razliko od Merkelce dal Arijce na prvo mesto, bil je tapravi kristjanar, čudežno je zagnal gospodarstvo, od Rotschildov je prevzel nemško centralno banko, obračunal je z Boljševiškimi židi, obračunal je z LGTB in Berlinsko kurbarijo. In zaradi tega, ker to za globaliste ni bilo sprejemljivo so ga prisilili v vojno podobno kot danes lahko vidimo, da poskušajo tudi z Rusijo, ki dela iste poteze kot sem jih zapisal za Hitlerja.

   Merkelca res betonira temelje za Hitlerja. Ampak Hitler oz. nacionalisti nikoli niso želeli novega reda. Oni želijo nacionalne države.

   • pokvarjeniSvet

    Ja tudi on je govoril o tem problemu in o istem sovražniku ki ga smo ga vseskozi imeli in ga še imamo danes

    https://www.youtube.com/watch?v=G57GKUtWzNs

    • Mihilus

     Sej poznamo pregovor Večini ljudi ne moreš lagat ves čas . Tudi resnica o Holohoaxu bo prišla na dan. Nikakor ne trdim, da so bila taborišča počitniška naselja vendar pa holokavst ni potekal na tak način in v takšnem obsegu kot nam laže uradna zgodovina. Dokazov za to je kar nekaj. Opravljenih je bilo na tisoče obdukcij pa ni bilo niti ene potrjene smrti zaradi uplinjanja. Plin Zyklon B, ki naj bi ga uporavljali naredi stene v prostoru modre pa tudi tega nikjer niso našli. Številka 6 miljonov se pojavlja v številnih publikacijah že pred drugo svetovno vojno in celo pred prvo svetovno vojno. Precej sumljivi so tudi zakoni ki prepovedujejo revizioniranje zgodovine. Vse te laži in spletke znajo žide zelo drago stati.

     • macon

      Samo ti ljudje so izginili. Milijonov Judov po drugi svetovni ni bilo več. Recimo na Poljskem jih je bilo pred vojno par milijonov.

      Kaj se je torej z njimi zgodilo, če jih niso množično pobili?

     • Mihilus

      Nekaj so jih ubili, nekaj jih je zbežalo v Palestino, Rusijo, etc. Ne verjamem, pa da so bili masovno uplinjeni kot trdijo.

     • pokvarjeniSvet

      Veliko jih je pobegnilo v ZDA, Sovjetsko zvezo, Veliko Britanijo in drugo po svetu od tam pa v novo nastalo državo Izrael ustanovljena 14. maja 1948…tako da ti ljudje v resnici niso izginili iz zemlje oz bili ubiti, ampak so samo pobegnili iz Nemčije in vse Zahodno-centralne Evrope predvsem na druge kontinente.

      Saj poglej si malo povojno stanje Judje so bili na vseh kontientih, kot recimo Evropejci.

    • Mihilus

     Heh, mi je Admin zbrisal post kjer sem podal svoje razloge zakaj ne verjamem v detajle holokavsta, kot jih uči uradna zgodovina.

     RESNICA SE NE BOJI RAZISKOVANJA!!!

   • macon

    Adolf bi kmalu bankrotiral, če ne bi zagnal svetovne vojne. Bil je pogan in protikristjan.

    Adolf se je snel iz vsake ketne, noben pač ni verjel, da z Mein kampfom misli resno.

  • pokvarjeniSvet

   tvoji zionisti preko Atlatika imajo to Merklco v krempljih kot vso EU…tako kot oni rečejo tako cela EU miga.

 • sprehajalec

  Gre za DDR oprano glavo, napumpano z zgodovinsko krivdo Nemcev in o potrebnosti plačila za ta njihov greh. Pomešano z filozofijo krščanskega usmiljenja do sočloveka. Če so bili krivični nekoč do Judov, bodo sedaj v zameno dobili Arabce.

  Mi pa tiste, ki ne bodo opravili testa pravega dialekta arabskega jezika.

 • centurion

  KOZA, v prevodu = عنزة

 • Nata

  Ženska dela napako za napako ! Kašne svetovalce pa ima ? Naj iti ne pomisli , da bi nam pošiljala kakšne migrante ………..

  • Evil_shadow

   in kdo ji bo to preprečil? naši politiki? ker dobro veš, d če greva ti in jaz (pa še mnogo drugih) na mejo in jim fizično preprečimo prehod da bodo zaprli NAS ne njih…

 • pacek

  Drugo leto se tej čarovnci ne piše dobro.

 • razerznak

  Mo hvala , da imamo madzare in orbana za sosede

 • macon

  Te kaviarske razvajene evropske budale kar predvidevajo, da se bodo prišleki navadili in sprejeli tukajšnji red in navade, vendar to velja le, če

  – prišleki niso popolne nepismene budale, kar je večina iz tretjega sveta in da znajo nekaj delati, t.j. so zanimivi za zahodni trg dela.
  – prišlekov množično ne naseliš na sklenjeno področje.

  Gledamo, da kriminalni vodilni debili delajo obe napaki, migrantom dajejo socialne priboljške in fantazirajo o njihovem vključevanju namesto, da bi jih nagnali fizikalit, naj podirajo drevje in kopljejo premog, vseeno je, samo ne jih pustit poležavat pred bloki, naj si to najprej zaslužijo. Hkrati pa gazijo lastno prebivalstvo, vse v imenu napredka, multikulturnosti in humanizma. Elitniki so seveda na posebnih lokacijah, kjer jim migranti ne bodo motili običajnega življenja, račune bodo plačali sleherniki iz višjih davkov (ki se slehernikom močno poznajo na kvaliteti bivanja), torej zahtevajo od ljudi kar sami nikakor ne bodo dali in žrtvovali.

  Prišleki se počutijo negotovo, ker nimajo pojma o zahodu, torej se bodo oprli na poznano iz krajev iz katerih so prišli.

  Kako lahko recimo primitivce navadiš, naj mečejo smeti v kante in kontejnerje, oziroma naj sortirajo smeti, ko še marsikateri staroselec ni “sposoben” tega, ker je preveliko teslo? Ne moreš. Ne s prigovarjanjem in z reklamno kampanjo, le s prisilo in represijo, ker so navajeni na agresivno uveljavljanje volje vladalcev, drugega ne poznajo in slabo razumejo. Primitivec jemlje tvoje prigovarjanje kot znamenje šibkosti in neumnosti in se na prijazno nagovarjanje v glavnem poserje. To niso ljudje iz naše kulture in je narobe. če jih pojmujemo po naših kulturnih merilih.

  Poleg tega je prvi sloj množičnih priseljencev obsojen na socialno dno v bogatejši družbi in bo torej kulturno “zainatil”. Še bolj bo tumbal islam, kot bi ga v domovini. Tukaj nam domači izdajalci delajo malo Arabijo, ki bo ob vseh milijonih postala velika in požrla velika področja Evrope.

  • pokvarjeniSvet

   Saj ti Evropski voditelji niso budale oni zelo dobro vedo kaj počnejo oz kar so jim naročili tisti ki resnično odločajo iz ozadja. To je načrt in cilj kako uničiti Evropo in Evropejce, sem že neštetokrat pojasnil….in tega se bodo oni tudi do konca držali.

   • macon

    Seveda razumem, pišem iz stališča zdrave pameti in nas slehernikov.

 • marta

  Le kako Nemci prenašajo to žensko za katero ne moreš vedeti, ali je pokvarjena, ali zacoprana – nora zagotovo ni, saj sebi osebno ne želi slabo, ampak dobro čuva svojo glavo.

  • pokvarjeniSvet

   vsekakor na plačilni listi globalistov.

 • Jelen

  Množica tujcev ki bo delala za drobiž, bo orodje delodajalcev da bodo vse ostale prislili da bodo delali za manjšo urno postavko kot zdaj.

  • pokvarjeniSvet

   haha delali bodo ja…ta je pa lovska…že sedaj imamo polno ljudi v Evropi ki raje krade kot pa dela..ne pa ti ljudje, ki že doli niso nič delali.

   Spet neumnost ki ji nasedaš. Saj oni ne morejo urne postavke kar čez noč spremeniti, morajo pol tudi zakonodajo spremenit.

   Sedaj vsi tujci ki sedaj delajo v Avstriji in Nemčiji so za isto delo isto plačani kot Avstrijci in Nemci. tako da nevem v čem je poanta uvoza tujcev ??

   Japonski tudi zelo naglo pada prebivalstvo, pa jim niti na misel ne pride da bi vabili tujce k njim in se na veliko odpirali za migrante. Pa bodo pač zadevo pošlihtali z roboti, ker dobro vedo, da se mogoče čez kakih par let ali desetletij lahko zadeva hitro spremeni. Sicer pa Nemčija, Francija, Velika Britanija in Japonska nebi rabile sekirat da bi imeli premalo prebivalstva, saj ga za svojo velikost imajo preveč, ne pa premalo.

   • Jelen

    Pustima času čas, se bom o tem pogovarjala enkrat kasneje.

   • Igor Kavalar

    Jest sem delal prek javnih del za 2.75e na uro.
    Tujci so delal za 1.5e na uro. Ne vem kako je to možno ampak tako so govoril.

    Nobeden od nas ni dosegel minimalne plače.
    Izgovor delavke na zavodu, ko sem jo vprašal da to še minimalna plača ni (malico in prevoz ne štejem v minimalno plačo) in če je to sindikat podpisal je bil da to je posebna pogodba.

    Enako posebna pogodba kot jo imajo managerji itd…
    Samo da gredo tam zneski v višave ali pa so zneski tajni za javnost.

    • pokvarjeniSvet

     Samo malo……definiraj malo bolj natančno v kateri državi si to delal ? preko katere agencije za delo ?

     aja pardon preko javnih del. To pa ni isto. Vem pa da so javna dela pri nas velika nategancija, žal.

     Ampak v Fabrikah po Nemčiji in Avstriji ne delaš preko javnih del.

     Tudi na komunalnih podjetjih, da o programerskih in računalniških firmah sploh ne govorim.

     Leihfirma pol pa fiks, če te hočejo.

     • Igor Kavalar

      Slovenija 1 leto nazaj, zavod za zaposlovanje, javna dela kjer te plača pač država.

     • pokvarjeniSvet

      Ja vem kak je v Sloveniji zato sem svoj čas v Sloveniji delal samo preko študentskega servisa in drugi načini. Vsekakor pa NE preko javnih del in NE redne zaposlitve …..v takšni banditski državi se to ne izplača. Izplačalo bi se tudi delati na projektih kot svoj lasten s.p. registriran v tujini, recimo na Hrvaškem.

     • Igor Kavalar

      Po 1 letu se ti pogodba konča, lahko pa se ti podaljša za eno leto če si starejši od 55 let, si invalid, ali “rom”. To je novi zakon. Ko 1 leto preteče, naj bi lahko spet delal javna dela, in ko rečeš da si zainteresiran tudi za javna dela, če drugega ni, ti rečejo da so zdej še drugi na vrsti ki še nikoli niso bli.

      ;=)

     • pokvarjeniSvet

      aha tak je to danes, nisem vedel kako poteka to v Sloveniji. Osebno nikogar ne poznam, da dela preko javnih del. Poznam pa ljudi ki se ukvarjajo s preprodajo Avtov…kupi avto v Sloveniji starega golfa 3 za 500 € recimo pol pa ga popravijo, spučejo…ponekod celo restavrirajo in ga pol pridajo v Bosni za 2000 €.

      Sem pa slišal, da v ZDA neki Slovenci kupijo stare BMW-je, Mercedese jih restavrirajo na orginal in jih pol v Nemčiji ljubiteljem in zbirateljem prodajo za kar večji znesek kot so ga kupili v ZDA.

    • Breiva

     V Nemčiji je po zaslugi Merklove minimalna plača 8,5 evrov na uro, pa je vseeno, ali gre za javna dela, ali za zaposlitev pri privatnih firmah. Zdaj pa izračunaj, koliko je to na mesec.

     Kdo dobi v boljševiški Sloveniji 8,5 evrov na uro? Pri nas minimalno plačo definirajo na mesec, vsi pa vemo, da imajo meseci različno število delovnih ur. Zopet ena boljševistična metoda “zavajanja naroda”.

     Solženicin je lepo povedal: Če bi komunisti nehali lagati, bi propadli v 14 dneh.

     • Igor Kavalar

      Mislim da je Merklova Nemce tud oškodovala za nekaj evrov več na uro. Prvič zaradi Grčije drugič zaradi ilegalcev.

  • macon

   Množica tujcev bo v glavnem cuzala socialo in imela posebne pravice, staroselci pa bodo seveda delali za manj.

   • Jelen

    To ne vem, kaj bo.

  • Eol

   Neumnosti govoriš, ta množica ne bo nikoli delala, delal boš ti za njih za pest riža, ne za drobiž!

   In če ti grejo delodajalci, ki so ti ustvarili delovno mesto tako zelo v nos…. postani delodajalec ti in delaj drugače, bodi za zgled.
   Odpreš s.p. brez kakršnega koli vložka lahko že v ponedeljek, pa da te vidim…. Do takrat pa se raje ugrizni v jezik in se uči.

   • Vrhovni sodnik

    Šejtan še v življenju ni delal, to je njegov največji dosežek http://www.youtube.com/watch?v=wj3IsmymQ4c

   • Jelen

    Ne grejo mi delodajalci v nos, kot ti pišeš, gre pa mi v nos, da bodo izrabili poceni delovno silo za pritisk na vse ostale.

 • dave

  Drugih narodov v EU ne bo nagovorila v njihovem jeziku!!! Ali se bliža konec EU, kot jo poznamo danes?

  • pokvarjeniSvet

   Ja res je, konec se bliža. Naš konec.

  • sodnikisozločinci

   Vse mora iti v skladu z načrtom, po katerem morajo evropski narodi najprej postati manjšine v lastnih deželah, potem pa izginiti v “revolucionarnem holokavstu”.

   • dave

    No ne vem a namen je profit. Ljudje niso važni. Ali bomo iztrebljeni ali pa bo revolucija ko bo vse šlo na začetek _ preživetje

 • Igor Kavalar

  Merklova bo migrante, ki jim je izrekala dobrodošlico, nagovorila kar v arabščini.
  Sredi decembra je nemški Deutsche Welle napovedal, da bo arabski program prenašal tudi prek satelitskih povezav, časnik Bild pa je že septembra začel izdajati določene prispevke v arabščini.

  Kmalu bo Merklova, in ostali mediji govorila le še arabsko, da ne bo koga užalila, če bo znjim govorila nemško.

 • Eol

  Nikakor ne morem razumeti kaj se dogaja v glavi Merklove…

  Še težje razumem, da vse to mirno prenaša nemški narod, saj še ne dolgo nazaj so bili Nemci tisti, ki so hoteli podjarmiti druge narode.
  Mora biti tukaj zadaj nekaj hudo narobe….

 • Vera

  Prekleta naj bo za vse večne čase Merklca ! Zakaj nam že otroke strašijo, da niso več tako veseli, kot so bili še lani ?

 • sunday

  Fati Merkl pa ga res hudo smodi – zanima me ozadje, ker to ni kar tako zrastlo na njenem zelniku !! po tistih puščavskih luknjah so se pobijali ti kameltrajberi že prej ampak niso tako množično kot kobilice vdrli v EU !!

 • Vrhovni sodnik

  Merklca nam je do sedaj dolžna že 100 miljonov, zdaj pa meje zapret za emigrante,če jih muti hoče, naj pošlje svoje vlake in policaje po njih, pri nam samo v tranzitu, brez postanka in vagoni plombirani.

  • sunday

   tako je – plombirani in z dodatkom ciklona B !!

 • Rudolf

  Velika Humanitarka.Če jo konj raši,je humanizem.

 • sunday

  Fata Merkel si zasluži to kar si zaslužijo vse te nasilne in nagravžne kobilice – rjavi šus!!

  • sunday

   hitler se ziher okoli obrača ko sliši kaj mu fata merkl dela z njegovim rajhom in arijci !!

 • sodnikisozločinci
 • Luka Prelesnik

  Ta res provocira….pras****!

 • Rožle

  Zgleda, da se ji je čist zmešal…He

  • Breiva

   Ali pa mogoče tebi.

   V Nemčiji je po zaslugi Merklove minimalna plača 8,5 evrov na uro, pa je vseeno, ali gre za javna dela, ali za zaposlitev pri privatnih firmah. Zdaj pa izračunaj, koliko je to na mesec.

   Kdo dobi v boljševiški Sloveniji 8,5 evrov na uro? Pri nas minimalno plačo definirajo na mesec, vsi pa vemo, da imajo meseci različno število delovnih ur. Zopet ena boljševistična metoda “zavajanja naroda”.

   Solženicin je lepo povedal: Če bi komunisti nehali lagati, bi propadli v 14 dneh.

   • avtohtoni neandartalec

    Haha, noben Nemec ne zasluži manj kot dobrih 12 evrov na uro.

 • Adam

  In ne pozabimo: ta prijateljica migrantov je strankarska kolegica iz EPP od naše Ljudmile in Đaneza.

 • Janez

  Ja, na nemce pa je poraz v drugi vojni res cudno vplival.! Bomo videli, kako se bo ge merkel ixslo? Da je ne bodo zaprli v kak harem, nemce pa islamizirali. Smisel za nore ideje nemci imajo. To so dokazali s hitlerjem, ta merkel pa izvaja nemski salto mortale? Bomo videli , a ne? Srecno 2016 Janez

 • avtohtoni neandartalec

  Še vsaka civilizacija, ki je uspešno integrirala tujce je napredovala, multikulti se torej še kako obnese, super lol :)))

 • avtohtoni neandartalec

  Človek si najprej misli, da naša Nova pretirava s podnapisi in članki, ko se pa malo zamisliš nad dogajanjem, postane realnost še bistveno bolj banalna.
  TIle pravičneži in poštenjakarji so meni bili vedno najbolj sumljivi, nekaj me moti v njihovem občutku za moralo, vendar je vredno pohvaliti Nemške medijske hiše, ki bodo odslej predstavljale Rossetin kamen, most med Nemščino in arabskimi narečji.
  Bodimo iskreni, latinska pisava ni popolna, je pa izredno dobro naštudirana simbolika, ker lahko pči v hipu razberejo jasna geometrična razmerja in ostre robove,medtem ko so ti ideogrami popolnoma nerazpoznavni, čeprav res lepo zgledajo. Potem so tu še razne merske enote, pri nas hranimo v Parizu 1 meter in 1 kilo, te mere so utemeljene na nespremenljivih ritmih narave in količinah, ki jih lahko vsakdo v vesolju izračuna, ne pa na dolžini posameznih opank ali roke od komolca do iztegnjene dlani, pa še vzdolž eno dlan zraven, pri nas se teh stvari enostavno ne gremo več in smo razvili bolj preproste družbene standarde. Za vse tiste ki razumejo etiko seveda, arabci zdaj skušajo najprej primerjati obe okolji z njim znanim, ugotoviti katere stvari so vsem skupne in jih vsi ljudje potrebujemo enako, da bi lahko vzpostavili osebni odnos do realnosti, šele nato si bodo lahko oblikovali ustrezno identiteto in razumeli moralo zahodne družbe. Bi bilo škoda, če bi že na začetku vse zavozili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!