fbpx

Merklova bo razdelila milijarde za mednarodno pomoč migrantom, Nemci ji “grozijo”, da je to njen konec

Foto: epa

Čiščenje “nereda”, ki ga ustvarjajo muslimanski migranti, bo Nemčijo in davkoplačevalce EU stalo 43 milijard evrov – tako je bilo prvotno mišljeno, a se je z novimi zakoni, ki so bili uvedeni potem, ko se je Nemčija soočila z migrantsko krizo, ta številka še povečala. Kar neverjetni dodatni 2 milijardi evrov bodo namreč namenili “samo” za pomoč pri integraciji migrantov.

Nemčija se sooča z neverjetno statistiko, odkar so v to nekoč varno državo prispeli migranti. Povečalo se je število spolnih napadov – tuji mediji to povečanje imenujejo kar epidemija posilstev, povečalo se je število napadov na cerkve, Nemčijo pa je preplavil val množičnega kriminala. Ampak očitno to ni dovolj za Angelo Merkel, da bi ponovno pretehtala pluse in minuse pri migrantski politiki odprtih vrat.

Nemci se pritožujejo, da Merklova za migrante denar dobesedno razmetava – še posebej ne odobravajo nakupa in najema številnih stanovanj za migrante, saj se jim zdi, kot da se Merklova pri “metanju denarja skozi okno” trudi na vse pretege prehiteti Veliko Britanijo. 

Kanclerka provocira Nemce: za mednarodno pomoč za migrante bo namenila še dodatne 8,3 milijarde evrov
Kanclerka pa priliva še dodatno olje na ogenj, saj je nakazala, da namerava povečati mednarodno pomoč za migrante na rekordno raven, in sicer kar na 82 milijard evrov. Nemčija je sicer tretja na seznamu držav, ki največ prispevajo h globalni mednarodni pomoči, pred njo sta le Velika Britanija in ZDA, a je na dobri poti, da v nekaj letih prehiti Veliko Britanijo. V Berlinu so se namreč že zavezali, da bodo prispevali dodatne 8,3 milijarde evrov za mednarodno pomoč do leta 2019, medtem ko so letni prispevki v Veliki Britaniji ostali približno nespremenjeni, torej okoli 16 milijard evrov letno.

“Angela, naslednje volitve so tvoj karierni konec”
Kritiki pa so prepričani, da je početje Angele Merkel veliko politično tveganje za njeno kariero, posebno še, ker narašča nezadovoljstvo med nemškimi volivci nad migrantsko politiko odprtih vrat. Jihadwatch poroča, da se kanclerka sooča z “divjim bojem” za svojo politično prihodnost, saj ji veliko jeznih Nemcev, ki so nad njeno migrantsko politiko – milo rečeno – zgroženi, grozi, da bodo naslednje volitve njen karierni konec. Omenjeni portal še poroča, da nemška vlada vidi mednarodno pomoč kot priložnost za povečanje svojega vpliva na svetovnem odru, še posebej v času, ko v ZDA vlada Donald Trump. Podoben argument je imel tudi David Cameron, ki je na takšen način želel opravičiti “bogate” investicije, vendar pa so kritiki kmalu začeli govoriti, da veliko preveč denarja zapravi za nesmiselne sheme …

Marjanca Scheicher