Merklova mu je naročila, naj pobije vse volkodlake

Foto: epa

Mislil je, da pobija volkodlake in vampirje, saj mu je tako naročila Angela Merkel. To pravi Bernard G., ki je lansko poletje v Nemčiji streljal na šest ljudi in ubil dve osebi. Zdaj mu sodijo na okrožnem sodišču. Ugotovili so, da trpi za shizofrenijo in nujno potrebuje psihiatrično zdravljenje.

Lansko leto se je 48-letniku življenje popolnoma obrnilo na glavo. Začel je sanjariti in počutil se je preganjanega. Zato je po stanovanju razpršil posvečeni pepel iz kravjega gnoja, zaklenil vsa okna in zamašil vse odtoke. Verjel je namreč, da ga bo to varovalo. Kmalu potem se je odpravil na morilski pohod, v katerem je bil prepričan, da se mora ubraniti pred nuklearnim napadom volkodlakov in vampirjev.

10. julija je pristopil do 82-letne ženske na vrtu in jo vprašal, ali je pripravljena umreti. Ker ga ni jemala resno in se je le obrnila stran, je streljal in jo ubil. Svoj strelski pohod je nadaljeval in ubil še 72-letnega kolesarja ter streljal na motorista in traktorista.

V avtu je imel vse za preživetje
Prepričan je bil, da je zadnji človek na svetu, ki se mora boriti proti volkodlakom in vampirjem. Imel je dve pištoli in okoli dvesto nabojev. V avtu je imel še palico, več nožev, obleke, hrano, rjuho in pripomočke za osebno higieno. Dejal je, da mu je preko televizijskega zaslona nemška kanclerka Angela Merkel naročila, da je potrebno pobiti vse volkodlake in vampirje, poroča Abendzeitung München.

Trpi za paranoidno shizofrenijo
Moškega so sedaj sprejeli v psihiatrični bolnišnici. Ugotovili so namreč, da trpi za hudo paranoidno shizofrenijo. Sprva je bil osumljen naklepnega umora, a so obtožbo spremenili v uboj, saj ni možnosti, da bi se lahko obtoženec zavedal svojih dejanj.

Več let je namreč trpel za simptomi svoje psihične bolezni, zaradi katere je izgubil službo, a se ljudem vseeno ni zdel nevaren. Zato je tudi lahko legalno pridobil orožje. Kljub temu da se dejanj ni zavedal, pa je sodišče odločilo, da bi lahko bil za okolico še vedno nevaren, zato mora ostati zaprt na psihiatrični bolnišnici.

M. G.