fbpx

Preobrat v migrantski politiki: Merklova se strinja z Orbanom

Foto: EPA

Zdi se, da je madžarski premier Viktor Orban edini od voditeljev v Evropski uniji, ki ima načrt, kako se odkrižati migrantov. In zdaj se z njim strinja celo Angela Merkel.

Očitno so volilni porazi stranke Krščanska demokratska unija Angelo Merkel končno streznili, da bo s svojim ravnanjem, ko Nemčija na široko odpira vrata barbarskim migrantom, nemški parlament videla le še od zunaj. Po novem se celo nekoliko strinja z madžarskim voditeljem Viktorjem Orbanom glede migrantske politike. Še več, pritrdila mu je, da ima prav glede migrantov in da bo tudi Nemčija začela vračati migrante, ki ne izpolnjujejo pogojev za azil.

Pregovor pravi, da se starega osla težko nauči novih navad, zato je tudi ta počep pred Orbanom verjetno zgolj taktna poteza, kako bi Merklova na svojo stran dobila volivce, ki jih krvavo potrebuje, če še želi vladati v Nemčiji.

Merklova obrnila ploščo – nezakonitim migrantom bo rekla stop
“Enostavno moramo reči stop nezakonitim migrantom, ki živijo od naše humanitarne pomoči. Da bi to končali, se moramo sporazumeti z državami iz tretjega sveta, predvsem iz Afrike, pa tudi iz Afganistana in Pakistana, tako da bo jasno, da bomo tiste, ki so pri nas nezakonito oziroma nimajo pravice ostati v Evropi, vrnili v njihove matične države,” je Orbanovemu načrtu prikimala Merklova.

Orban bi za Libijo ukinil embargo na orožje
Veliki madržarski voditelj je že našel rešitev za vse migrante, da bi le-ti na odobritev azila v Evropi počakali kar na sredozemski obali Libije, kjer bi zgradil veliko mesto, namenjeno samo migrantom. Orban je še povedal: “Morali bi si prizadevati, da bomo tiste, ki so v Evropsko unijo vstopili nezakonito, poslali ven z našega ozemlja, vendar moramo še prej doreči, kam bi jih namestili, da bi tam počakali na sodni postopek. Najbolje bi bilo na obali Libije. Zato mislim, da bi morali zaključiti embargo na orožje v Libiji. Libijski uradniki morajo dobiti pooblastila, da so lahko dovolj oboroženi, da bodo Islamsko državo potisnili nazaj in s tem zagotovili varno obalo v Libiji. Libijsko obalo bi lahko varovali z evropskim orožjem, ob tem pa se pojavlja tudi vprašanje, ali bi pri zaščiti pomagala tudi evropska vojska.”

M. S.