fbpx

[VIDEO] Merklova vidno osramočena, ko je Trump v Ovalni pisarni zavrnil rokovanje z njo

Foto: Printscreen/YouTube

Ameriški predsednik Donald Trump se je včeraj prvič sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel, z namenom, da otoplita odnose, ki so se med njima zaostrili pred Trumpovo izvolitvijo za predsednika. Dogajanje v Ovalni pisarni Bele hiše pa ne ne bi vzbudilo toliko prahu, če bi se voditelja rokovala kot je to v navadi. 

Kljub temu, da sta se kanclerka in ameriški predsednik rokovala ob prihodu v Belo hišo, je Trump ignoriral prošnje fotografov za rokovanje z Merklovo, medtem ko sta skupaj sedela v Ovalni pisari v času uradnega fotografiranja, poroča Speisa.

Trump pobudo Merklove ignoriral
Iz priloženega posnetka je mogoče videti, da se je na prošnje fotografov odzvala Merklova in Trumpa pozvala, če se želi rokovati, ta pa je njen poziv popolnoma ignoriral ter se nasmihal v kamero in pozval fotografe, naj posnamejo lepo fotografijo, ki si jo bodo lahko ogledali tudi v Nemčiji. Videti je, da je bila Merklova zaradi tega osramočena in razočarana, kar kljub poskusom ni uspela skriti.

Trump se je dveh mesecih, odkar je prisegel kot predsednik ZDA, srečal z mnogimi svetovnimi voditelji in jim v znak dobrih odnosov stisnil roko, med drugim tudi z britansko premierko Thereso May

Merklova in Trump sta na skupni novinarski konferenci, po poročanju STA, stala na svojih bregovih glede trgovine in migrantov, več skupnih stališč pa sta našla pri vprašanjih Nata in Rusije. Njuni odnosi so se zaostrili po tem, ko je bil Trump v času predsedniške kampanje kritičen do politike odprtih vrat, na kar se Merklova ni dobro odzvala, prav tako je bila kritična zaradi Trumpove politike, ki ZDA postavlja v ospredje. Očitno Trump za razliko od drugih evropskih voditeljev Merklovi ni odpustil zaradi njene politike vabljenja migrantov in s tem tudi potencialnih teroristov.

N. Ž.