fbpx

Migrant iz Afganistana z nožem nad žensko, ker je brala Sveto pismo

Slika je simbolična. Foto: epa

Migrant iz Afganistana se je z nožem spravil nad 50-letno žensko, ker je brala Biblijo. Napadena je bila v migrantskem centru v kraju Voecklamarkt na severu Avstrije.

Na srečo je bila žrtev oblečena v debelejši zimski plašč, saj sicer verjetno napada 22-letnega migranta iz Afganistana, ki se je nad prestrašeno žensko spravil kar z nožem, ne bi preživela. Express poroča, da ko je migrant izvedel, kaj ta ženska počne, torej da bere Sveto pismo, je vdrl v kuhinjo in jo poskušal zabosti v zgornji del telesa. Kljub temu si je poškodovala uho, saj je zaradi nasilnih udarcev napadalca padla na hrbet.

Nasilnež pa je policiji ob prijetju odgovoril, da je mogoče pretiraval in se hotel izmakniti odgovornosti rekoč, da trpi zaradi osebnih težav. Odrejen mu je bil pripor v zaporu Wels v Zgornji Avstriji. Vsekakor je grozljivo, da se je ta napad zgodil le nekaj dni po tem, ko je skupina migrantov na Dunaju napadla najstnika.  Na božični dan je migrantsko krizo obravnaval tudi nadškof na Dunaju, ki je dejal, da Avstrija ne bo mogla obvladovati velikega števila migrantov, ki prihajajo.

B. P.