fbpx

Švedska: Migrant, ki je brezsramno masturbiral na vlaku poleg speče 21-letnice, odškodnine dekletu ni pripravljen plačati

(Foto: EPA)

Na Švedskem si je iraški migrant na vlaku izbral napačno žrtev, ko se je usedel zraven 21-letne Hanne in pričel masturbirati. Ti so namreč povsem popustili živci, pretepla ga je s steklenico in zahtevala odškodnino za povzročeni stres. Migrant se je na njen zahtevek pritožil, saj ta po njegovem ne dokazuje ničesar, odškodnine pa Hanni ni pripravljen plačati.

Lansko jesen, ko se je 21-letna Hanna na vlaku peljala na jug Švedske, je k njej prisedel 23-letni migrant, ki je v državi zaprosil za azil. Zdelo se ji je čudno, da se je na skoraj praznem vlaku usedel prav poleg nje, vendar se z mislijo ni dodatno obremenjevala ter s slušalkami v ušesih zadremala.

Ko pa je Hanna čez nekaj časa odprla oči je bila neprijetno presenečena. Iračan je imel oči uperjene vanjo, ob pogledu nižje pa je zaznala nenavadno gibanje pod njegovo jakno, ki jo je imel zleknjeno čez naročje. Izklopila je glasbo, zaslišala njegovo vzdihovanje, v tistem pa zagledala še njegov penis. Hitro je razumela, kaj moški počne in postala je panična. Obupano je preverila, če je kdo opazil, kaj se dogaja, vendar azilantove predrznosti ni opazil nihče.

Bo tudi v tem primeru sodišče na strani migranta in ne žrtve?
Naenkrat pa jo je pograbil bes. Vstala je in začela kričati: “Sediš in masturbiraš poleg mene, ti prekleti prasec!“, pri tem pa ga je napadla s steklenico. Iračan se je izmaknil njenim udarcem in poskušal zapustiti vlak, vendar mu je Hanna to skušala preprečiti. Sprevodnik, ki je po Hanninem vpitju že vstopil v vagon, je prisluhnil Hanni in naročil 23-letniku, naj vlak zapusti. Preden pa se mu je uspelo izmuzniti ji je še v angleščini zabrusil, da je nora. Hanna je kmalu izvedela, da gre za migranta in da biva v azilantskem domu v Sölvesborgu. Tja je klicala z namenom, da ga identificira in da ta za svoja dejanja odgovarja.

Foto: iStock

Obsojen je bil na 80 dnevnih glob zaradi spolnega nadlegovanja in 513 evrov odškodnine, ki jo mora plačati Hanni za preživeti stres, navaja Speisa. V maju pa je moški dal ugovor na sodišče, saj po njegovem mnenju posnetek ne dokazuje ničesar, poleg tega pa Hanni odškodnine ni pripravljen plačati.

Z. V.